Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel - gewapende overval op bankkantoor
Publicatiedatum: 19-12-2005 17:19:50

Een tot nu toe nog onbekende man heeft maandagmiddag een bankkantoor aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel overvallen. De overvaller kwam even voor vier uur het kantoor binnen en bedreigde het personeel met een wapen. Daarbij wist de man geld buit te maken en er vervolgens vandoor te gaan. Niemand raakte bij de overval gewond.

Kort na de overval is de politie gewaarschuwd die nog in de omgeving naar de dader op zoek is geweest. De zoekactie leverde echter niets op. Volgens getuigen zou het gaan om een man met een Noordafrikaans uiterlijk met een donkerbruine jas met een capuchon en een donkere broek. De overvaller is in onbekende richting gevlucht. Wel heeft een getuige de overvaller kort na het incident nog gezien op de hoek van de Vijverlaan met de Parklaan, ter hoogte van het daar gelegen bejaardentehuis `Huis in de Wei', vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van de man. Over de hoogte van het buitgemaakte geldbedrag en het gebruikte wapen wil de politie in verband met onderzoeksbelang geen mededelingen doen.

Getuigen
De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben. Hebt u kort voor, tijdens of na de overval iets gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval? Neem dan contact op met de recherche in Barneveld via 0900-8844. Kent u de dader maar kent hij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000.


- - - - - - -einde bericht - - - - - - - -

Dit bericht is afkomstig van:
Paul Koetsier, perspiket
Politie Gelderland-Midden
Telefoon 026-3 524 836 (tot 18.30 uur bereikbaar)
---