Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Gewapende overvallen cafetaria

Hilversum, 19-12-2005 0M In het weekend van vrijdag 16 december vonden in Hilversum twee gewapende overvallen op cafetarias plaats.

Op vrijdag 16 december kwam omstreeks 21.07 uur een gemaskerde man binnen bij een cafetaria aan de Jan van der Heydenstraat in Hilversum.

Hij bedreigde een medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De medewerkster begon te schreeuwen. De overvaller verliet de zaak en rende zonder buit weg via de Lorentzweg in de richting van de Kleine Drift.

Signalement: de man is rond de 1.80 1.85 meter lang. Hij droeg een donkerkleurige jas.

Tweede overval
Op zaterdag 17 december kwam omstreeks 19.30 uur een man het cafetaria aan de Cornelis Evertsenstraat binnen. Hij bedreigde de medewerkster met een mes en eiste geld. Met een geldbedrag verliet hij kort daarna de horecagelegenheid in de richting van de Tjerk Hiddesweg.

Signalement: de man is 20 a 25 jaar oud en 1.75 a 1,80 meter lang met een breed postuur. Hij droeg een groen/bruin ribfluwelen colbert en donkere handschoenen. De man droeg een zwarte kous over zijn gezicht.

Getuigen
Of er een verband bestaat tussen beide zaken is nog niet duidelijk. De politie Gooi en Vechtstreek onderzoekt de zaak en is om die reden op zoek naar getuigen of personen die meer weten van deze overvallen. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 8844.