Politie Midden- en West Brabant

Persberichten maandag 19 december 2005

BREDA, 19 december 2005

Twee Bredanaren (18) aangehouden na poging diefstal bij tuincentrum

BREDA: De politie heeft zondagavond twee inwoners van Breda (beide 18 jaar) aangehouden in verband met een poging kerstverlichting te stelen bij een tuincentrum aan de Heilaarstraat. Agenten die vervolgens polshoogte namen, zagen beide mannen lopen op de Ettensebaan en konden ze in de kraag vatten. Het tweetal is maandagmiddag weer in vrijheid gesteld met ieder een boete van 160 euro op zak die nog dezelfde dag is voldaan.

Flinke buit bij woninginbraak

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Raaimoeren zijn zondagnacht diverse waardevolle goederen gestolen. Toen de bewoners maandagochtend beneden kwamen, bleek de woonkamer stevig overhoop gehaald. De dieven gingen er vandoor met twee mobiele telefoons, enkele computers, een laptop, een dvd-speler, een digitale decoder en een stereocombinatie. Vermoedelijk konden ze binnenkomen door een gaatje in een kozijn van een bovenraampje te boren om vervolgens het raam te openen.

Winkeldieven gepakt

BREDA: De politie heeft maandagmiddag drie mannen uit Dordrecht aangehouden na een melding van een of meerdere winkeldiefstallen in de Bredase binnenstad. Het drietal (34, 30 en 24 jaar) werd rond 15.30 uur aangehouden in de Karnemelkstraat. De jongste en de oudste man konden zich bij hun aanhouding bovendien niet identificeren.

Een 17-jarige jongen uit Oosterhout is maandagmiddag tegen 15.45 uur aangehouden omdat hij kleding wilde wegnemen bij de Bijenkorf. Hij had de labels al verwijderd toen een beveiligingmedewerker ingreep.

Snelheidscontroles Galderseweg en Konijnenberg

BREDA: Bij snelheidscontroles zondag zijn 341 passanten betrapt op te hard rijden. Op de Galderseweg reden 79 mensen te hard, er werden 352 passanten gecontroleerd. De hoogste score kwam uit op 106 km/uur, terwijl plaatselijk 60 km/uur is toegestaan. Op de Konijnenberg gingen 262 op een totaal van 915 passanten over de schreef. Hierbij werd 85 km/uur als hoogst gemeten snelheid geklokt.

Auteur: Andre van den Hul