Gemeente Amsterdam

Merk Amsterdam nummer vijf in Europa

19 december 2005
---
O+S Amsterdam behoort tot de toptien van favoriete wereldsteden volgens een onderzoek waarin steden gewaardeerd worden als merken. Dit onderzoek is de Anholt-GMI City Brands Index, een jaarlijks onderzoek dat de kracht van een stad als merk meet op basis van de consumentenmening.

Londen (5 Kb) Voor dit online onderzoek hebben 17.500 respondenten tussen de 18 en 64 jaar uit 18 landen verschillende vragen beantwoord over 30 wereldsteden. Wereldwijd spant Londen de kroon. Daarna volgen Parijs, Sidney, Rome en Barcelona. Amsterdam als merk is nummer zes in de wereld en staat nog voor New York. Binnen Europa staat Amsterdam op de vijfde plaats tussen Barcelona en Madrid.

Ranglijst van de wereldsteden als merk (toptien), 2005

Ranglijst van de wereldsteden als merk (toptien), 2005 (11 Kb)

Bekende steden scoren beter

De steden met het sterkste merkbeeld zijn ook steden waarover de consumenten gemiddeld meer weten dan over andere steden. Dit is bijvoorbeeld in het bijzonder het geval met Londen,ook omdat velen uit het panel in Londen zijn geweest. Interessant is dat de City Brands Index aantoont dat een sterk citymerk ook tot onjuiste beelden kan leiden. Zo worden in Londen de milieuvervuiling en de levenskosten zeer onderschat.