Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM Serious Request
19 december 2005

3FM Wecam live in MSN Messenger - primeur

3FM Serious Request voor Congo is als live stream te zien in MSN Messenger. De actie van 3FM heeft daarmee een primeur. MSN-gebruikers kunnen de actie live volgen en daarover met elkaar chatten. Het is ook mogelijk via MSN een donatie te doen.

Het evenement heeft een unieke crossmediale aanpak: drie dj's van 3FM maken zes dagen lang vanuit het Glazen Huis in Utrecht radio voor het goede doel, zonder eten. De gebeurtenissen zijn te volgen op 3FM, op Nederland 2, via de live cam op internet, en nu ook via de MSN Messenger.

MSN Messenger massamedium
In samenwerking met MSN is het voor het eerst mogelijk om te chatten en meteen live beeld te zien, anders dan de eigen webcam. Op deze manier wordt de actie die 3FM voor Congo organiseert heel snel over de hele wereld verspreid. Momenteel maken veel jongeren gebruik van de mogelijkheid om online met elkaar te kunnen chatten en bestanden uitwisselen. Alleen al in Nederland zijn er 4,1 miljoen accounts aangemaakt voor de Messenger van MSN.

Joost Bon, Manager Communicatie Services, MSN: "Dit is een uniek initiatief en vermoedelijk zelfs de eerste keer ter wereld dat live streams samen in Messenger bekeken kunnen worden." Richard Osinga van Oberon, de technische partner van MSN: "Via MSN kwamen we in contact met 3FM. Het idee om samen radio te kijken in een MSN activity was snel geboren. In zeer korte tijd is vanuit Amerika om medewerking gevraagd. Dat moest, want je kunt niet zomaar een stream op deze manier in de Messenger zetten. Microsoft Amerika gaf snel toestemming."

3FM is trots op het resultaat om met dit nieuwe medium dat door zoveel jongeren gebruikt wordt aandacht te vragen voor 3FM Serious Request voor Congo.

De 3FM MSN Messenger is te openen via www.3fm.nl



Ingezonden persbericht