Ingezonden persbericht


Onderdeel `medische informatie' toegevoegd aan de website kiesBeter.nl

Vandaag wordt het onderdeel `medische informatie' toegevoegd aan de website kiesBeter.nl. Dit nieuwe onderdeel bevat betrouwbare gegevens over klachten, onderzoeken, ziekten en behandelingen. Ook minder ervaren internet gebruikers vinden hier hun weg via gebruiksvriendelijke zoekmogelijkheden.

Medische informatie: bruikbaar, betrouwbaar en onafhankelijk Uit diverse onderzoeken blijkt dat bij veel mensen een grote behoefte bestaat aan betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte. Internet wordt daarbij steeds meer als belangrijkste bron gebruikt. De website kiesBeter.nl is nu ook de toegangspoort voor medische informatie. Op vrijwel elke vraag over gezondheid en ziekte kan een antwoord worden gevonden. Daarvoor dienen duizenden begrijpelijke beschrijvingen van ziekten en wat daarmee samenhangt. Vaak zijn de teksten verduidelijkt met foto's of tekeningen.

De informatiesite `medische informatie' is gerealiseerd in samenwerking met (semi)publieke organisaties en het bedrijfsleven. De wetenschappelijke vereniging van huisartsen (NHG) levert informatie over gezondheidsklachten en aandoeningen die in de eerstelijns-gezondheidszorg veel voorkomen. Het 2ZW Informatiecentrum, onderdeel van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn, voorziet in beschrijvingen van ziekten die vooral in de tweedelijnszorg (w.o. ziekenhuizen) worden gezien. Uitgeverij Het Spectrum stelt de Winkler Prins Medische Encyclopedie beschikbaar, terwijl Samevis bv. verantwoordelijk is voor een groot aantal medische illustraties. Het Trimbos-instituut en het Oranje Kruis leveren informatie over respectievelijk de meest voorkomende psychische stoornissen en Eerste Hulp Bij Ongelukken. In 2006 wordt de `medische informatie' verder uitgebreid en aangevuld met vernieuwende onderdelen zoals een digitale keuzehulp.

KiesBeter.nl
KiesBeter.nl is een product van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in opdracht van het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). De site wordt ontwikkeld in samenwerking met vele andere organisaties in de zorg.

De website kiesBeter.nl biedt informatie die begrijpelijk, toepasbaar en toegankelijk is. De informatie is actueel, betrouwbaar en in hoge mate wetenschappelijk onderbouwd. KiesBeter.nl is onafhankelijk en heeft geen commercieel belang.

Links:
www.rivm.nl, www.minvws.nl, www.nhg.artsennet.nl, www.2zw.nl, www.spectrum.nl, www.samevis.nl, www.trimbos.nl, www.ehbo.nl. Noot aan redactie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met: Annemieke Bol
Afdeling Communicatie RIVM
T: 030-274 39 82
E: annemieke.bol@rivm.nl

---- --