Gemeente Spijkenisse


Contract afgesloten voor collectieve ziektekostenverzekering voor minima

19 december 2005

Wethouder Peter de Jong en de voorzitter van de Raad van Bestuur van OZ zorgverzekeringen Eggo Boer tekenden op 19 december de overeenkomst voor een nieuwe collectieve zorgverzekering. Deze collectieve ziektekostenverzekering is speciaal voor inwoners van Spijkenisse met een inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau. Het pakket heeft geen eigen risico.

Belangrijk voor Peter de Jong is dat verzekerden geen eigen bijdrage voor thuiszorg hoeven te betalen. Inmiddels komen de aanmeldingen voor deze zorgverzekering al volop binnen.

De kosten voor dit collectieve pakket, dus basis- én aanvullende verzekering zijn:

* 23 jaar en ouder: EUR 100,89 per persoon per maand
* 18 - 23 jaar: EUR 98,59 per persoon per maand, ook voor inwonende kinderen

* kinderen tot 18 jaar zijn voor het hele pakket gratis meeverzekerd

Het dekkingsoverzicht van de basisverzekering en de aanvullende verzekering zie bijlagen

Inkomenstoets
Alleen mensen met een netto inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau komen in aanmerking voor de collectieve gemeenteverzekering bij OZ zorgverzekeringen. Mensen met een bijstandsuitkering of die het OZ ExtraZeker pakket al hadden, hebben al bericht ontvangen over de collectieve verzekering. Bij overige inwoners met een minimum inkomen wordt eerst een inkomenstoets gedaan. Zij kunnen hiervoor op werkdagen van 11.00 uur tot 15.00 uur een afspraak maken bij de afdeling Uitvoering Werk en Bijstand van de gemeente, tel: (0181) 696 555.
Bijlagen
Basisverzekering
Dekkingsoverzicht van de basisverzekering (pdf; 76kb) Aanvullende verzekering
Dekkingsoverzicht aanvullende verzekering (pdf; 126kB)