Provincie Groningen

Sportprijs Groningen Stichting Ultraloop Winschoten (RUN) wint Provinciale Sportprijs Groningen 20 december 2005

Maandagavond 19 december ontving de Stichting Ultraloop Winschoten (RUN) tijdens het Groninger Menzis Sportgala 2005 de Provinciale Sportprijs uit handen van Ineke Mulder, gedeputeerde van sport in de provincie Groningen.

Het provinciebestuur reikt deze prijs jaarlijks uit aan een bestuurder, coach, vereniging, sporter, organisatie of een gemeente die zich op welke manier dan ook op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie Groningen. In 2004 won Joop Albeda de prijs. De sportprijscommissie met o.a. Tjaart Kloosterboer (directeur Huis voor de Sport Groningen), Dick Heuvelman (Dagblad van het Noorden), Klaas Jan Bos (RTV Noord) en Jan Willem Snippe (NOC*NSF) heeft dit jaar de prijs toegekend aan de Stichting Ultraloop Winschoten. Met het uitreiken van deze prijs - een oorkonde en een bronzen beeld - eert de provincie niet alleen het bestuur van de Stichting Ultraloop Winschoten, maar ook de 400 vrijwilligers.

Op het sportgala werden nog drie prijzen uitgereikt. De talentprijs ging naar wielrenner Martijn Keizer uit Muntendam, sportploeg van het jaar werden de roeiers Paul Drewes en Wim Bakker van roeivereniging Gyas en de prijs voor de sportman of vrouw ging naar kogelstoter Rutger Smit uit Leek.

Stichting Ultraloop Winschoten wint Provinciale Sportprijs Groningen

30 december 2005