Gemeente Goes

Persbericht

Eerste bankje bij Stadskantoor

Maandag 19 december om 10 uur plaatst wethouder Linssen samen met George Schade het eerste bankje op het buitenterrein van het stadskantoor. In totaal komen er 51 bankjes rondom het gebouw.

De Goese kunstenaar George Schade maakte het ontwerp voor de natuurstenen bankjes. Hij projecteerde het stratenplan van de Goese binnenstad op de banken. De gedachte daarachter is dat de geschiedenis van de oude stad meegenomen wordt naar het nieuwe stadskantoor.

Op een van de banken, rechts voor de hoofdingang aan de M.A. de Ruijterlaan, staan de totale plattegrond en uitleg, gestraald in de steen. De andere bankjes hebben steeds een deel van het stratenplan. Elke bank heeft zo zijn eigen unieke stukje plattegrond. Bovendien zijn ze verschillend van formaat. Aan de zijkanten van de banken wordt verlichting aangebracht, die zorgt voor indirecte verlichting van de omgeving.

De bankjes konden niet voor de opening van het stadskantoor eind oktober geleverd worden, doordat het transport vanuit China vertraagd was door een orkaan.

De gemeente had een open inschrijving onder Goese kunstenaars georganiseerd voor het ontwerp voor de bankjes en voor de balies in de hal. Uit de zestien inzendingen zijn de ontwerpen van George Schade voor de bankjes en die van Denz de Kroon en Coen Wieman voor de balies uitgekozen.