Gemeente Den Helder

19-12-2005
Werkzaamheden aan de N250

De voorbereidende werkzaamheden aan de N250 zijn zo goed als afgerond. Nu gaat het grote werk beginnen: het strijken van bomen, het plaatsen van nieuwe lichtmasten, het verzorgen van bomen en het aanbrengen van de nieuwe bestrating.

De werkzaamheden aan de N250 gaan hun laatste fase in. Het wordt mooier maar zal tot en met mei voor overlast zorgen. Eerst worden de bomen, die niet in het nieuwe profiel passen, weggehaald. Dat betekent in ieder geval dat ter hoogte van die werkzaamheden één weghelft zal worden afgesloten. En tijdens het strijken, wanneer de stam wordt weggehaald, is er gedurende een kwartier een volledige afsluiting van de weg. De werkzaamheden vinden buiten de spitsuren plaats. Rond de locaties waar aan de bomen wordt gewerkt, staat een mobiele verkeerslichtinstallatie, zodat het verkeer beurtelings kan passeren.

Vanaf week 2 in 2006 wordt de bestrating aangebracht. Er worden steeds weggedeelten van ongeveer 50 meter onder handen genomen. Op die manier ontstaat de minste overlast voor bewoners en bedrijven aan de route. Er wordt op twee punten gestart, aan de Weststraat ter hoogte van het Nieuwe Kerkplein en aan de Binnenhaven ter hoogte van het PMT. Op die manier werken de ploegen elkaar tegemoet.
Eerst worden de lichtmasten vervangen, aansluitend wordt het nieuwe profiel van het fietspad aangelegd.
Aan het einde van de werkzaamheden worden de bomen nog geploft. Dat is een speciale behandeling rond de wortels, die de levensvatbaarheid en gezondheid van de bomen bevordert.

Wegomleiding
Tijdens de werkzaamheden, die tot en met mei duren, ontstaat altijd op twee plaatsen langs de N250 verkeershinder. Daarom is besloten het verkeer van noord naar zuid om te leiden via de route door de stad. Dat geldt dus ook voor mensen die vanaf Texel komen! Gebruikers van de N250 moeten er rekening mee houden dat de reistijd naar het zuiden daardoor langer kan zijn dan ze via de normale route gewend zijn.