Gemeente Lingewaard


Jubilarissen en diploma's brandweer Bemmel

Zaterdag 10 december heeft brandweer Bemmel zijn eindejaarsbijeenkomst gehouden. Tijdens het officiële gedeelte van deze bijeenkomst zijn Piet Bouwmeister en Toine Knipping gehuldigd in verband met twaalfeneenhalf jaar brandweerdienst. Daarnaast zijn de in het afgelopen jaar door korpsleden behaalde diploma's uitgereikt.

Diploma Brandwacht: Marco Misset.

Diploma Hoofdbrandwacht: Peter van Bezooijen, Gerwin Jansen, Ralph Janssen, Martijn Meijer.

Diploma Brandweerchauffeur: Piet Bouwmeister, Jan Driessen, Jacco van 't Hullenaar, Gerwin Jansen, Leo Kelders, Jan de Man, Menno Meijer, Marco Misset.

Jacco van 't Hullenaar volgt de opleiding tot bevelvoerder en haalde hier het afgelopen jaar enige certificaten voor. Daarnaast hebben alle korpsleden recent een opleiding gevolgd om vanaf begin 2006 ingezet te kunnen worden voor onwelwordingen. Dit in navolging van brandweerpost Doornenburg.
De bijeenkomst is afgesloten met een informeel gedeelte waarin korpsleden en hun partners gebeurtenissen uit het afgelopen jaar memoreerden. Een van de gesprekspunten was ook dat het steeds moeilijker is om mensen te vinden die zich vooral in de dagsituatie in kunnen en willen zetten voor de lokale vrijwillige brandweerkorpsen. Brandweer Bemmel heeft tot op heden wel altijd de minimale uitrukbezetting kunnen garanderen en hoopt dat dit in de toekomst zo blijft. Dit jaar is de heer Yvo van der Hoeven toegetreden. Hij is in principe 24 uur per dag beschikbaar en inzetbaar en is om deze reden een welkome aanvulling.

Bericht geplaatst 19 december 2005