PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

RT Company kondigt aan een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op 19 december 2005

Schiedam, 02 december 2005

RT Company NV RT Company NV maakt bekend op 19 december 2005 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) te houden. De bijeenkomst vindt plaats om 15.00 uur in het Congrescentrum "Restaurant Engels", Groothandelsgebouw, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam, Ingang A, Zaal: Clubzaal, 2de etage.

Tijdens de Vergadering zal aan de aandeelhouders worden gevraagd in te stemmen met een zogenaamde `reverse stock split', waarbij vijftig gewone aandelen worden samengevoegd tot één (1) nieuw aandeel. Het bestuur van de vennootschap heeft in overleg met Euronext Amsterdam NV besloten tot deze 'reverse stock split' ter bevordering van een normale en regelmatige markt in de aandelen van de vennootschap. Het besluit tot de `reverse stock split' zal moeten worden genomen voordat de noteringsmaatregel door Euronext kan worden opgeheven. Bij gebreke van het besluit tot een `reverse stock split' zal het aandeel op 7 april 2006 uit de notering worden genomen.

De onderneming zal tevens wijzigingen ten aanzien van de statuten voorstellen tijdens de BAVA. Deze wijzigingen zijn het gevolg van bovengenoemde `reverse stock split', waarbij vijftig (50) gewone aandelen van elk één eurocent ( 0,01) worden samengevoegd tot één (1) nieuw aandeel van 0,50 euro ( 0,50). Daarnaast wordt de benoeming van één lid van de Raad van Commissarissen als agendapunt naar voren gebracht.

De vennootschap verwacht binnenkort, onder voorbehoud van goedkeuring van de prospectus door de AFM, de converteerbare lening van 15 miljoen om te zetten in nieuwe aandelen. Aansluitend aan de verwachte uitgifte van de nieuwe aandelen en de te verlenen toestemming van de aandeelhouders tot de `reverse stock split', zal aan Euronext opheffing van de noteringsmaatregel worden verzocht.

Door het bestuur van RT Company NV zal een mondelinge toelichting op het beleid voor het jaar 2006 worden gegeven, waarbij tevens zal worden ingegaan op de investeringsvoornemens.

Informatie met betrekking tot de BAVA is te vinden op de website van RT Company NV: www.rtcompanynew.nl.

Einde persbericht