Ingezonden persbericht


Persbericht

Uit onderzoek onder IT-managers blijkt: oplossingen voor Asset Management bovenaan verlanglijstje

Gebruikers zien in AssetCenter mogelijkheid om te voldoen aan nieuwe regelgeving: dé uitdaging van 2006

Parijs - 19 december 2005 --- Peregrine Systems, Inc. heeft haar klanten de afgelopen tijd gevraagd welke IT-investeringen in deze periode van het jaar bovenaan hun verlanglijstje staan. Uit de antwoorden blijkt dat eenderde van de ondervraagden zegt het komend jaar een oplossing voor asset management te willen hebben om te kunnen voldoen aan nieuwe wensen en eisen op het gebied van regelgeving en richtlijnen. En liefst 85 procent van de ondervraagden zegt te verwachten dat het voldoen aan nieuwe richtlijnen in het nieuwe jaar hun grootste uitdaging zal zijn. Andere IT-aankopen die op de verlanglijsten voorkomen bestaan uit het inhuren van consultants en het aankopen van hulpmiddelen voor business process management (BPM).

De afgelopen jaren hebben nieuwe wetten op het gebied van regelgeving in de Verenigde Staten en Europa gezorgd voor significante wijzigingen in het financieel verkeer. Tot op de dag van vandaag drukken die nieuwe richtlijnen zwaar op de IT-organisatie, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de effecten op het financiële rapportagesysteem. Oplossingen voor asset management, zoals AssetCenter van Peregrine, zijn een grote steun bij het voldoen aan de nieuwe regels omdat ze zorgen voor een betere inventarisatie van de assets en voor een beter begrip van de financiële en contractuele situatie.

Een belangrijke component van Peregrine's AssetCenter is de Software Asset Management applicatie, die op proactieve manier alle aspecten van het voldoen aan softwarelicenties regelt, met inbegrip van rechten en gebruik. Bedrijven kunnen daarmee hun softwarecontracten beheren om enerzijds dubbele aankopen te vermijden en anderzijds automatisch het aantal licenties en software-installaties in beeld te brengen. Software asset management automatiseert ook het proces van vaststellen wie daadwerkelijk bepaalde software gebruikt en controleert verder automatisch de beschikbaarheid van de benodigde licenties, voordat wordt besloten nieuwe aan te schaffen. Ook het proces van expiratie van de licenties is geautomatiseerd. Deze functies helpen klanten een diepgaand inzicht te krijgen in hun assets, waardoor de operationele doelmatigheid wordt versterkt.

Over Peregrine Systems

Peregrine Systems Inc. ontwikkelt softwareoplossingen die bedrijven helpen bij het ontwikkelen van IT-Service en Asset Management activiteiten waarbij de kosten en risico's verlaagd en de IT-productiviteit en -dienstverlening verbeterd worden. Asset en Service Management-oplossingen, zoals Asset Tracking, Expense Control, Service Control en Service Alignment, richten zich op specifieke zakelijke problemen. De oplossingen maken het bedrijven mogelijk een veranderende IT-infrastructuur te begeleiden, hun relaties met eindgebruikers en dienstenleveranciers te onderhouden en een beter inzicht te krijgen in het resultaat van IT-investeringen. Peregrine's Evolution Model voorziet in een blauwdruk voor bedrijven die systematisch de efficiëntie van hun IT-activiteiten willen ontwikkelen.

Peregrine Systems is in 1981 opgericht en heeft een rijke traditie als leverancier van oplossingen met uitgebreide functionaliteit voor de wereldwijde zakelijke markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië. Peregrine Systems heeft tevens kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Meer informatie vindt u op www.peregrine.com.



Ingezonden persbericht