Ingezonden persbericht


Press Release

Albers maakt zich sterk voor de Cheetah

Sinds 15 december 2005 is Christijan Albers, Neerlands Formule 1 coureur, officieel ambassadeur voor de cheetah. Het snelste landdier ter wereld wordt met uitsterven bedreigd en rent nu haar belangrijkste race .... die voor overleving! Met Albers in haar kielzog volgt er in 2006 een campagne en een straatrace om de cheetah "in the SPOTS" te zetten.

PK's gebundeld

'Dat ik me verbonden voel met de cheetah is al duidelijk te zien aan mijn logo en het helmdesign waar de cheetah een hoofdrol in speelt. Dus toen SPOTS me vroeg voor het ambassadeursschap aarzelde ik geen moment', aldus Christijan Albers. Met de samenwerking tussen SPOTS en Albers is het startsein voor de belangrijkste race van de cheetah gegeven. Simone Eckhardt, voorzitter Stichting SPOTS; 'Voor ons was het vanaf dag één duidelijk dat de cheetah en Christijan Albers een extreem snel team vormen. Samen maken we ons sterk voor een cheetahrace zonder finish.'

Hoe staat de cheetah er anno 2005 voor?

Ooit leefde de cheetah op vier continenten en kwam ze nog veelvuldig voor. Huidige schattingen stellen dat er nog slechts 12.000 tot 15.000 cheetah's wereldwijd te vinden zijn. Dit aantal neemt zienderogen af; aan het begin van de vorige eeuw waren er nog zo'n 100.000. Inmiddels leeft de cheetah alleen nog in Afrika en in Azië (Iran en Afghanistan) en staat ze zelfs op de rode lijst van CITES waar ze wordt aangemerkt als Vulnerable (kwetsbaar - dit geldt voor de cheetah in Afrika) of Endangered (in gevarenzone - dit geldt voor de cheetah in Azië).

Over Stichting SPOTS

Op 16 maart 2004 is Stichting SPOTS in Etten-Leur opgericht door Simone Eckhardt en heeft zich ten doel gesteld zich in te zetten voor bedreigde grote wilde katachtigen. De hoogste prioriteit ligt nu bij de cheetah, aangezien deze katachtige zonder hulp binnen afzienbare tijd niet meer gered kan worden. Voorlichting geven behoort tot één van de doelstellingen van SPOTS. Daarnaast wordt door middel van donateurs, adoptieouders en eenmalige giften geld ingezameld voor de cheetah. Hier ligt een samenwerking met het CCF (Cheetah Conservation Fund) aan ten grondslag. Deze internationaal werkende non-profit organisatie is gezeteld in Namibië, 'de hoofdstad van de cheetah'. 20% van de totale cheetahpopulatie leeft in dit land en is daarmee essentieel voor het voortbestaan van de cheetah. Voor meer informatie over de activiteiten van SPOTS check: www.stichtingspots.nl.

Over Christijan Albers

Het F1-seizoen 2006 rijdt Albers voor het nieuwe team Midland F1 Racing. Het voorgaande F1-seizoen heeft hij gereden voor het Minardi F1 Team. Als Duits Formule 3 kampioen is de carrière van autocoureur Albers in een stroomversnelling gekomen. Tot zijn deelname aan de Formule 1 heeft hij o.a. in de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) en Internationaal F3000 gereden. Tevens heeft hij verschillende malen getest voor het Minardi F1 Team, Jordan Grandprix en Walker Racing. Voor meer informatie check: www.albersf1.com.