Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

TOTAL E&P EN ATOS ORIGIN ONDERTEKENEN OVEREENKOMST

VOOR APPLICATIEONDERHOUD AAN SEISMISCHE SOFTWARE

Parijs, 19 december 2005 - Total, de op drie na grootste olie- en gasleverancier ter wereld, en IT-dienstverlener Atos Origin hebben een overeenkomst getekend voor applicatieonderhoud aan softwaretoepassingen van Total Exploration & Production, gericht op de ontsluiting van seismische gegevens en deep-imaging data en op de ondersteuning van de internationale gebruikersorganisatie.

De overeenkomst, die een looptijd heeft van twee jaar met een optie tot verlenging, omvat de ontsluiting en interpretatie van seismische gegevens, seismic processing en deep imaging, processen die gebruik maken van enkele tientallen applicaties, waarvoor meer dan een miljoen coderegels moeten worden onderhouden en waarvoor enkele honderden gebruikers wereldwijd ondersteuning nodig hebben.

Total is in 44 landen actief in exploratie en productie met E&P-teams die wereldwijd door afzetting gevormde bassins analyseren. Total E&P heeft Atos Origin geselecteerd als single service provider voor dienstverlening gericht op applicatieonderhoud en het bieden van gebruikersondersteuning. Naar verwachting zal de optimalisering van IT-processen en -onderhoud resulteren in een sterke verbetering van applicatie-management en de functionele follow-up hiervan. De langjarige, exclusieve samenwerking tussen Total E&P en Atos Origin maakt daarnaast een efficiënt beheer en een forse beperking van onderhoudskosten mogelijk.

De technologische expertise van Atos Origin op het gebied van informatiediensten en haar diepgaande kennis van de markt voor exploitatie en productie van olie en gas zijn doorslaggevend geweest voor de keuze van Atos Origin voor het verlenen van hoogwaardige dienstverlening aan Total E&P buiten Frankrijk. De uitrol van dit voor Total E&P strategische project is aan Atos Origin vergeven op basis van een oplossing die een end-to-end controle biedt over het applicatieplatform van Total E&P.

Over Total
Total is de op drie na grootste olie- en gasmaatschappij ter wereld met activiteiten in ruim 130 landen. Deze activiteiten omvatten de volledige energieketen binnen de petroleumindustrie: bodemonderzoek, olie- en gasproductie, raffinage, marketing, handel, het generen en distribueren van energie. De Groep is daarnaast een toonaangevende marktpartij in de chemische industrie. Total heeft wereldwijd meer dan 111.000 medewerkers in dienst. Voor meer informatie: www.total.com

Over Atos Origin
Atos Origin is een internationale ICT-dienstverlener die klanten in staat stelt hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van meer dan 46.000. Atos Origin is de wereldwijde informatietechnologiepartner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand, waaronder blue-chipondernemingen in diverse sectoren. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, AtosEuronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht