Ingezonden persbericht


Persbericht

Ordina-consultant benoemd als bijzonder hoogleraar aan Erasmus Universiteit Rotterdam Marcel Thaens per 1 januari 2006 aan de slag binnen wetenschapsgebied Bestuurskunde

Nieuwegein, 19 december 2005 - Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft ingestemd met de benoeming van Dr. Marcel Thaens op de bijzondere leerstoel ICT en strategisch innoveren in de publieke sector . Thaens werkt als management consultant bij Ordina Public Management Consulting (OPMC) en is tevens als partner verbonden aan Ordina en het Center for Public Innovation van de EUR.

Het aandachtsveld van de leerstoel betreft de vraag welke strategische innovaties binnen publieke organisaties op basis van ICT-ontwikkelingen mogelijk zijn en onder welke voorwaarden deze kunnen worden gerealiseerd. Vervolgens gaat het om de vraag wat het strategische (verander)potentieel van ICT betekent voor de aansturing en het gebruik van ICT binnen een overheidsorganisatie. De leerstoel heeft de ambitie om vanuit een specifiek bestuurskundig perspectief bij te dragen aan het formuleren van strategisch ICT-beleid op organisatieniveau voor overheidsorganisaties.

Ordina draagt als ambitieuze dienstverlener zijn klanten oplossingen aan waarmee zij strategisch voordeel kunnen behalen. Dit bereikt de organisatie door een brug te slaan tussen organisatie-aspecten als business, bedrijfsvoering, mensen en informatietechnologie , aldus Marcel Thaens. Met het instellen van de leerstoel op het gebied van bestuurskunde kan de ICT-dienstverlener de overheidsmarkt nu nog beter service verlenen. Het aandachtsveld van de leerstoel behandelt inhoudelijk alle genoemde organisatie-aspecten en kan derhalve een belangrijke ondersteunende rol spelen.

De benoeming van Marcel gaat in per 1 januari aanstaande binnen het wetenschapsgebied Bestuurskunde van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit en betreft een aanstelling voor één dag per week gedurende vier jaar. Naast onderzoek en het geven van onderwijs behoort ook de begeleiding van een in het kader van de leerstoel aan te stellen promovendus tot de verantwoordelijkheden.

(300 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Bij dit bericht is beeldmateriaal ingesloten (opvragen bij afzender)