Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 19 december 2005

t Schinkel de beste camping van Nederland in 2006

prijs valt samen met start nieuw label voor topcampings Ardoer.com

Camping t Schinkel in Hoenderloo is door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het jaar 2006 . Dit predikaat voor de camping valt samen met de introductie van een nieuw label voor topcampings in Nederland, Ardoer.com . t Schinkel is één van de 27 participerende kampeerbedrijven in Ardoer.com. De eigenaars van t Schinkel, Jan, Thea en Evert-Jan Harmsen, zijn verrast met de toekenning van prijs. Voor ons is dit letterlijk en figuurlijk een kroon op ons werk. Met de nadruk op ons omdat we met het gehele team vooral de persoonlijke benadering van de gast centraal stellen. , aldus de eigenaren. Een leuke woordspeling omdat de camping compleet gethematiseerd is rondom een sprookje met daarin een hoofdrol voor Koning Schinkel en draak Hubbes.

ANWB Camping van het jaar

Het predikaat Camping van het jaar wordt ieder jaar uitgereikt door de ANWB. Lezers van de Kampeer- en Caravankampioen en de gebruikers van de bekende campinggids kunnen geschikte kandidaten voordragen. Vervolgens beoordelen het inspectieteam en de redactie de aangemelde campings. Dit predikaat is dus zowel een publieks- als een vakprijs.

t Schinkel is een unieke themacamping met een hart

Camping t Schinkel onderscheidt zich op verschillende manieren van andere campings in Nederland. Het sprookje van Koning Schinkel speelt hierbij een hoofdrol. Het verhaal is op vele plekken op de camping terug te vinden. Zo hebben de kampeervelden namen gekregen als het Trollenbos of Hubbes nest . De camping heeft geen receptie maar een Wachtershuisje . Het zwembad is een Hofvijver geworden en er is zelfs een echt kasteel! Natuurlijk zijn er Koninklijke Stallen (met veel dieren om te knuffelen) en een Koninklijk Badhuis (topsanitair). De kinderen knutselen er bovendien in een echte Ridderzaal. Kamperen wordt zo voor iedereen een sprookjesachtig avontuur en een unieke beleving.

De familie Harmsen nam Camping t Schinkel in 1998 over van hun (groot)ouders. Sinds 1999 investeerden zij volop in de metamorfose van de camping. Een sprookje en hun fantasie werden letterlijk werkelijkheid. In de komende jaren staan er nog meer grote plannen voor het terrein op stapel.

De koning te rijk

Eigenaar Jan, Thea en Evert-Jan Harmsen zijn letterlijk de Koning te rijk. Zij dossen zich ook graag koninklijk uit. Jan met mantel en kroon. Thea als Hofdame en zoon Evert-Jan als Koninklijk raadsheer. Maar ook de klant is koning: Voor gezinnen met kleine kinderen en senioren is dit een paradijs. Naast de sprookjesachtige sfeer zorgt onze hartelijke en persoonlijke benadering van gasten door ons hele team ervoor dat ze ons zo goed waarderen. Deze filosofie past ook prachtig bij het nieuwe label dat wij, samen met 26 andere topcampings in 2006 introduceren. Het heet Ardoer.com en heeft als kenmerk dat we allen campings met een hart zijn. De prijs komt dus op een perfect moment! aldus Harmsen.

Ardoer, Campings met een Hart

Camping t Schinkel is één van de 27 topcampings die zich in 2006 onder het label Ardoer.com aan de Nederlandse kampeerder voorstellen. Alle Ardoercampings zijn zowel nationaal als internationaal hoog gewaardeerd. Er zijn maar liefst zeven Campings van het Jaar, drie ADAC Superplätze en drie Eurotop campings onderdeel van Ardoer. De naam Ardoer staat voor passie, voor hart voor de zaak, vandaar de ondertitel campings met een hart . Andere kernbegrippen van Ardoer zijn pluriformiteit (elke camping is anders), persoonlijk (gastheerschap op hoog niveau) en kwaliteit (sanitair en kampeerplaatsen op het allerhoogste niveau). Ardoer wil tevens een bijdrage leveren aan het verbeteren van het imago van kamperen. De kampeerder kan voortaan een kwalitatieve (kampeer)vakantie vinden op www.ardoer.com. Op deze site staan alle kwaliteitscampings op de mooiste plekjes van Nederland overzichtelijk gepresenteerd.
---

Noot aan de redactie (