Ingezonden persbericht


RABOBANK OPENT KANTOOR IN ZUID-KOREA

De Rabobank opent een kantoor in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De opening is een gevolg van de strategie van de bank om haar positie in Azië te versterken. De nieuwe vestiging richt zich op de financiële dienstverlening aan grote bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector (food & agribusiness). Eerder bediende de Rabobank deze klanten vanuit haar vestiging in Hong Kong.

Zo verwierf de Rabobank onlangs een groot adviescontract van de Zuid-Koreaanse overheid voor de ontwikkeling van een visserijhaven in Gwangyang, in het zuiden van dat land. De onderzoekers van de afdeling Food & Agri Research and Strategic Advisory (FAR) adviseren hoe Korea haar regionale concurrentiepositie in visverwerkende industrie kan verstevigen. Deze industrietak is zeer belangrijk voor de Zuid-Koreaanse economie. Per hoofd van de bevolking consumeren de Zuid-Koreanen jaarlijks veertig kilo vis en schelpdieren. Na Japan en China is Zuid-Korea hiermee de derde importbestemming voor vis in Azië.

Maleisië

Behalve het kantoor in Seoul opent de Rabobank ook een marketing kantoor in Kuala Lumpur, waarmee de bank haar aanwezigheid in Maleisië verstevigt. Dit kantoor opereert onder de licentie van het Rabobank kantoor op het Maleisische eiland Labuan, dat eerder dit jaar werd geopend.

Op de Aziatische markt heeft de Rabobank nu vestigingen in China, Indonesië, India, Japan, Maleisië, Singapore, Taiwan, Thailand, en Zuid-Korea. Via deze vestigingen biedt de bank haar klanten naast hoogwaardige financiële producten ook diepgaande kennis van de food & agribusiness. Wereldwijd adviseren 75 analisten van de afdeling Food & Agri Research and Strategic Advisory de grote ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector.

Noot voor de redactie,