Gemeente IJsselstein


Aanvraag voorzieningen gehandicapten op stadhuis maandag, 19 december 2005 - 13:07 CET

De gemeente voert de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) uit. De Wvg kan een uitkomst bieden als u door ziekte of gebrek problemen heeft in uw woning of in het sociale verkeer.

Het uitgangspunt is mensen met een handicap in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. In het kader van de Wvg kunt u in aanmerking komen voor:
woonvoorzieningen bijv. woningaanpassingen, verhuis- en saneringskosten
vervoersvoorzieningen bijv. vervoerskosten en scootmobielen rolstoelen
De gemeente onderzoekt welke voorziening(en) noodzakelijk zijn.

Tot op heden moest u, als u in aanmerking wilde komen voor een voorziening, een aanvraag indienen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit gold ook voor het aanvragen van aanpassingen aan en/of vervanging van voorzieningen.

Nieuw
Om de dienstverlening op dit gebied verder te verbeteren, dient u met ingang van 1 januari 2006 uw aanvragen voor de Wvg in op het stadhuis.

Deze nieuwe werkwijze sluit ook beter aan bij de toekomstige Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) waarvan de Wvg onderdeel gaat uitmaken. Over de ingangsdatum en de invoering van de Wmo wordt u te zijner tijd apart geïnformeerd. Aanvragen ingediend voor 1 januari 2006 worden nog door het CIZ verwerkt.

Meer informatie
Voor het indienen van een aanvraag, het ophalen van een aanvraagformulier en/of informatie over de Wvg kunt u alle werkdagen terecht bij de afdeling Publiekszaken van 09.00 tot 12.00 uur. Ook kunt u gebruikmaken van het telefonisch spreekuur op maandag t/m donderdag van 13.30 tot 14.30 uur en vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur, tel. (030) 686 16 50.