Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

16 november 2005

3FM Serious Request voor Congo

Marathonuitzending van maandag 19 tot en met vrijdag 24 december vanuit het Glazen Huis op de Neude

Van maandag 19 december t/m zaterdag 24 december organiseren 3FM en het Nederlandse Rode Kruis 3FM Serious Request voor Congo. Zes dagen lang voeren drie DJ's van 3FM Serious Radio actie voor een 'stille ramp'. Dit jaar staat 3FM Serious Request voor Congo in het teken van kinderen in de Democratische Republiek Congo. Met 3FM Serious Request voor Congo willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld ophalen. Luisteraars kunnen muziek aanvragen, maar moeten daar wel voor betalen.

In 2004 trok 3FM Serious Request voor Darfur 2,5 miljoen luisteraars en meer dan 6 miljoen kijkers. Er werd in totaal ^915.995,- opgehaald. Van dat geld wordt nu een hospitaal in Darfur gebouwd.

3FM Serious Request voor Congo

Met 3FM Serious Request voor Congo willen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis geld ophalen om zoveel mogelijk kinderen in Congo een betere toekomst te geven. De situatie in Congo is nog steeds erbarmelijk. Zeker 4 miljoen mensen zijn als gevolg van het geweld van huis en haard verdreven. Tijdens het vluchten zijn vele duizenden hun familieleden kwijt geraakt. Per maand sterven 30.000 mensen aan de gevolgen van gewelddadigheden, het missen van basale gezondheidszorg en schoon drinkwater.

In de week voor Kerst kunnen luisteraars geld bieden op platen, airtime en gesigneerde artikelen van artiesten en bekende Nederlanders. Net als vorig jaar gaat Giel ook dit jaar weer plaats nemen in het Glazen Huis. De komende weken gaat hij op zoek naar twee andere DJs die samen met hem de uitzending gaan verzorgen.

Op www.3fm.nl is vanaf maandag 21 november meer informatie te vinden over de 3FM Serious Request voor Congo en een uitgebreide verantwoording van de actie van vorig jaar.


---

Noot voor de pers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Het Nederlandse Rode Kruis: Marjolein de Rooij, Tel: 070 4455852. E-mail: mderooij@redcross.nl.

3FM: Bart de Voogd, Tel 035 677 43 94. E-mail: bart.de.voogd@omroep.nl