Amsterdam Airport Schiphol

Published: 12:14 14.12.2005 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol

Muziek, een circus, en natuurlijk ook kerstmannen voor reizigers en bezoekers van Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol, 14 december 2005

Een zingende Kerstboom, Steltenlopers en een Sneeuwkoningin - er valt in deze gure weken vlak voor de Kerst veel te beleven op Schiphol. Terwijl het buiten koud is en het regent of sneeuwt, trakteert de luchthaven passagiers, bezoekers, afhalers en werknemers vanaf maandag 19 december op verrassend en hartverwarmend entertainment.

Schiphol Plaza
Op Schiphol Plaza kan iedereen een 'kerstfoto' laten maken en als ansichtkaart laten printen bij de 8 meter hoge Kerstboom. Tussen twaalf en vier uur 's middags laat ook de Zingende Kerstboom liederen horen. Passagiers, treinreizigers en bezoekers worden vermaakt met circusacts, rond het thema winter en Kerstmis. Men kan ook de Wensfee tegenkomen, de drie wijzen met hun kameel, of een muzikaal trio dat iedereen aan het wenen of meezingen krijgt met zeemansliederen en smartlappen.

Op zaterdag 24 december komt de Kerstman Schiphol Plaza bezoeken. Op Eerste en Tweede Kerstdag wordt hij vergezeld door de Sneeuwkoningin.

In Grand Café Plaza en in de Dakota Bar bij de ingang naar het Panoramaterras kan men genieten van wildgerechten en Kerstspecialiteiten. Op het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza staat een oliebollenkraam. Om 'door te warmen' schenken alle horecagelegenheden glühwein en warme chocolademelk met marsh mellows.

Achter de paspoortcontrole
Ook voor alle passagiers die tijdens de feestdagen onderweg zijn, maakt Amsterdam Airport Schiphol de kerstperiode gezellig. In de Lounges achter de paspoortcontrole is vanaf zaterdag 17 december elke middag muziek en entertainment. Een zingende kerstboom in Lounge 3, pianomuziek bij het Casino aan de Holland Boulevard, en zoete harpklanken afwisselend in Lounge 1 en 2. In de lounges kunnen reizigers genieten van kerstliedjes door een kerstkoor gekleed in Charles Dickens-stijl. Overal lopen kerstmannen rond en delen cadeautjes en mandarijnen uit.

De bars en restaurants achter de paspoortcontrole hebben hun menu's aangepast. Passagiers die tijdens de kerstdagen overnachten in het Mercure Hotel in Lounge 3 vinden een klein kerstpresentje op hun hoofdkussen.

Met 42,5 miljoen passagiers en ruim 1,4 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2004 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 250 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee een van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en een van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2004 57.600 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl