Politie Gelderland-Midden

Duiven, vergeefse zoektocht naar persoon in water
Publicatiedatum: 18-12-2005 21:18:43

Een vrouw, die op zondagavond 18 december omstreeks tien minuten over zes haar hond aan het uitlaten was nabij de Iepenlaan in Duiven hoorde een harde gil. Zij ging polshoogte nemen bij een brede sloot/afwateringskanaal, in het water zag zij het brandende achterlicht van een fiets. Hierop belde zij via 112 de Regionale Alarmcentrale van Hulpverlening Gelderland Midden met de melding dat er mogelijk iemand in het water was gereden.

De alarmcentrale maakte onmiddellijk alarm en stuurde Brandweer Duiven met een brandweervoertuig en een hulpverleningsvoertuig op pad. De duikteams van Arnhem en Wageningen werden gealarmeerd.

De politie die als eerste ter plaatse was viste het brandende fietsachterlicht uit het water en zette de omgeving af zodat de brandweer hun werk kon doen. Direct werd door de brandweer een warmtebeeld camera ingezet. Hiermee kunnen afwijkende temperaturen gezien en vastgesteld worden. Een slachtoffer in het water kan hiermee opgespoord worden, mits deze niet te diep ligt. De camera gaf geen beelden van een slachtoffer. De duikers uit Arnhem en Wageningen hebben circa honderd meter van de 6 meter brede sloot afgezocht. Na circa anderhalf uur, om half acht, werd de zoekactie gestaakt. Zij vonden noch een fiets, noch een slachtoffer of sporen van een van beiden. Een ambulance was ter plaatse om een eventueel slachtoffer direct medische zorg te bieden. In totaal werden circa 25 hulpverleners in gezet.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721 (tot 22.15 uur)

Hulpverlening Gelderland Midden
Dick van den Brul, persvoorlichter Brandweer
Telefoon: 026-3556100

---