NOVA

19 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Omstreden stamceloperatie in Turkije
Dirk Dekker is na een herseninfarct gedeeltelijk verlamd. De firma Cells 4 health biedt een operatie aan waarbij hij met zijn eigen stamcellen zal worden ingespoten. Dat zou kunnen leiden tot herstel. In Nederland zijn dergelijke operaties nog niet mogelijk. Daarom is Cells 4 health uitgeweken naar Turkije. Maar Nederlandse neurologen vinden die handelwijze immoreel en hebben de Inspectie voor de Gezondheidszorg gewaarschuwd.

Weer een nieuwe spelling
Augustus volgend jaar gaat er een nieuwe spelling gelden. De tussen-n, die bij de vorige hervorming in 1995 bij tal van woorden verplicht werd, rukt nu verder op. Dronkelap wordt dronkenlap, paardebloem wordt paardenbloem. Volgens de opsteller van de regels, de Taalunie, is de spelling nu logischer en zijn allerlei uitzonderingen verdwenen. Maar het Journaal, de Volkskrant, het NRC en tal van andere media zijn het er niet mee eens en boycotten de nieuwe spelling.

Den Haag Vandaag: Afghanistan
De kans dat het kabinet komende donderdag alsnog besluit 1100 militairen te sturen naar Afghanistan, is vandaag tijdens een ingelaste ministerraad toegenomen. Na afloop daarvan zei minister Bot (Buitenlandse Zaken) dat hij en minister Kamp (Defensie) hun voorstel gaan aanpassen en dat het daarna naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Een verslag.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

----------

----------

----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.