3 e persbericht van maandag 19 december 2005

Eindhoven, 19-12-2005 0M Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

Op het voetpad aan de Stevertsemolen is maandag rond 15.30 uur een vrouw van 21-jaar uit Tilburg beroofd. De vrouw werd op het voetpad, dat achter de woningen tussen de Loondermolen en de Stevertsemolen loopt, plotseling door een man geslagen. Vervolgens werd haar tas van haar rug getrokken. In de tas zaten een laptop en een portemonnee. De vrouw liep verwondingen in haar gezicht op en is hevig geschrokken. De dader is een kleine man van ongeveer 30 jaar met donker krullend haar. Hij droeg donkere kleding en was met de fiets. De politie verzoekt getuigen, die iets meer over de beroving kunnen vertellen, om contact op te nemen met de afdeling Woensel Zuid via 0900-8844.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Broekakkerseweg zijn maandag tussen 14.00 en 16.40 uur 600 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Bladel: Snelheidscontrole

Op de Sniederslaan zijn maandag tussen 15.00 en 17.00 uur 838 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 36 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Oirschot: Aanhouding na leksteken banden

De politie heeft maandag rond 8.30 uur een 19-jarige man in zijn woning in Oirschot aangehouden. Hij wordt verdacht van het leksteken van de banden van negentien autos. Dit gebeurde zondagavond op de Sint Jorisstraat en op de Agnes van Kleefstraat. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Veldhoven: Politie houdt jongen aan na steekpartij in winkel

Na een melding van een overval op een winkel rond 18.00 uur aan de Kromstraat stelde de politie maandagavond een onderzoek in. In het ziekenhuis kon vervolgens rond 20.00 uur een jongen van 16 jaar uit Veldhoven aangehouden worden. De verdachte zou in de winkel een medewerkster tijdens een worsteling een aantal steekwonden hebben toegebracht. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is na het incident gevlucht. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.