Perdu
Maandag 19 december

Programma in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel

Tirannie van de Tijd

LET OP: Aanvang: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)

Toegang: 6/5 euro

M.m.v. Stefan Hertmans, Paul Pourveur, Claire Swyzen, Jürgen Pieters, Matthijs Rümke en Cecile Brommer

Greenwich. Op perron 2 van het pittoreske station staan negen reizigers te wachten op de trein. Wij horen flarden van overpeinzingen in de korte tijd die zij daar vermijmeren. De trein is te laat. Een bom gaat te vroeg af ­
In die ene zucht ­ de gedachtestreep tussen ontploffing en dood ­ speelt Tirannie van de tijd zich af. Het publiek beleeft, samen met de personages, die 'fractie van een seconde' voordat hun leven zich definitief oplost in de dood. Een bevroren ogenblik waarin de tijd(sdruk) waaronder de personages leven centraal staat.
Op deze avond zullen auteurs Stefan Hertmans, Paul Pourveur en Claire Swyzen in gesprek treden met literatuurwetenschapper Jürgen Pieters over de specifieke structuur en thematiek van de nieuwe dramatekst Tirannie van de tijd. Matthijs Rümke is regisseur en Cecile Brommer dramaturge bij Het Zuidelijk Toneel en zij zullen ingaan op het proces van tekst naar voorstelling.

Tirannie van de Tijd wordt in regie van Matthijs Rümke gespeeld door Het Zuidelijk Toneel en is te zien van 27 t/m 30 december in de Stadsschouwburg te Amsterdam (zie voor volledige speellijst www.hzt.nl)

mail voor informatie/reservering naar:perdu@perdu.nl