Syntens


---

Finalisten LiveWIRE Young Business Award 2005 bekend

Vier jonge technisch innovatieve ondernemers met unieke vindingen strijden op 19 december om de LiveWIRE Young Business Award. De bedrijven danken hun finaleplaats aan de succesvolle vernieuwing die ze binnen het ondersteuningsprogramma LiveWIRE uitwerkten. De finalist met de meest haalbare en succesvolle innovatie wint tijdens de finale de hoofdprijs van 10.000 euro. Daarnaast is er een publieksprijs die bestaat uit commercials op radio 538 ter waarde van 10.000 euro.

De vier jonge, enthousiaste finalisten laten zien dat innovatie kans heeft in Nederland. Samen met ruim 200 andere LiveWIRE deelnemers dit jaar creëren ze nieuwe producten en diensten die de economie verder laten groeien. Daarbij kregen ze ondersteuning door Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers. Alle deelnemers tot 36 jaar oud, maakten kans op de Young Business Award 2005. De selectie van de finalisten is gedaan door Syntens adviseurs, een deskundige jury en een internetstemming.

De finalisten zijn Bakerzak uit Voorschoten, EasyBOW uit Schiedam, Mendix uit Rotterdam en Netras Mobile Systems uit Helmond. De Bakerzak is een innovatieve combinatie van het principe van inbakeren en een babyslaapzak, dat babyâs een rustige slaap kan bezorgen. EasyBOW ontwikkelde fileOcean, een server die zeer eenvoudig bestanden opslaat en back-ups maakt, geen installatie- of onderhoudskosten heeft en een kostenbesparing van 60% geeft. Mendix ontwierp een revolutionair ontwikkelplatform dat het standaard programmeerwerk grotendeels automatiseert en de productiviteit van een programmeur kan vertienvoudigen. Netras Mobile Systems ontwikkelde de City-L, een zeer lichte bestelwagen zonder achteras of zware laadklep, die twee tot drie keer meer lading kan vervoeren en de laadbak tussen de achterwielen op de grond kan laten zakken.

Syntens, uitvoerder van het LiveWIRE programma, hielp deze en ruim 200 andere ondernemers het afgelopen jaar met het aanbrengen van strategische focus, het toetsen van ideeën en bracht ze in contact met de juiste specialist. De vier jonge, enthousiaste finalisten laten zien dat innovatie kans heeft in Nederland. Tijdens de finale van de Young Business Award krijgen de vier kanshebbers het woord. Ze vertellen over hun succes en hoe andere partijen daarvan kunnen leren om ook in de komende jaren innovatie een kans te geven.

De jury bestaat uit Hans Wissema (Hoogleraar Ondernemerschap bij de TU Delft), Yvonne Swaans (Zakenvrouw van het Jaar 2005) en Ron van Eijk (Vennoot bij BDO CampsObers Accountants en Adviseurs). Chris Buijink, directeur-generaal Ondernemen en Innovatie, reikt de prijs uit aan de winnaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zullen de kandidaten met de juryleden en Chris Buijink in discussie gaan over de kansen voor innovatie en de rol van overheid, bedrijfsleven en wetenschap.

LiveWIRE is een internationaal Shell project dat technisch innovatief ondernemerschap ondersteunt. Dat gebeurt door reeds jonge ondernemers kosteloos te informeren, inspireren en begeleiden bij de groei van hun eigen innovatieve bedrijf. In Nederland wordt LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers. Meer informatie is te vinden op www.livewire.nl.


---