Gemeente Hulst


Persbericht - 16.12.2005

Sloop Noordhal Den Dullaert

In de nacht van zaterdag 26 november 2005 stortte het dak van de Noordhal van Den Dullaert te Hulst in. De hal, welke voornamelijk voor diverse zaalsporten werd gebruikt, is sindsdien niet meer bruikbaar.

Uit veiligheidsoverwegingen is sloop van de hal op korte termijn wenselijk. Nu de onderzoeken naar de oorzaak van de instorting zijn afgerond, kan met de sloop worden begonnen. De gemeente heeft op 16 december 2005 de sloopvergunning verleend. Op maandag 19 december 2005 wordt gestart met de sloopwerkzaamheden.

In overleg met de verzekeringsmaatschappij is er voor gekozen om bij de sloop indien mogelijk de betonvloer en de fundering te sparen. Gewerkt zal worden met een sloopkraan die vanaf het omliggende terrein het ruwe sloopwerk kan verrichten. Dit neemt enkele dagen in beslag. Vervolgens kan worden gestart met het fijnere handmatige sloopwerk. In deze fase wordt ook de sportvloer verwijderd.
In het gebouw zijn vermoedelijk asbesthoudende materialen aanwezig. Deze bevinden zich onder de uit betonplaten bestaande tribune. Nadat de bovenbouw is weggehaald en de belasting door het ingestorte dak op de tribune is weggenomen, is de situatie veilig om dit nader te inventariseren. Aan hand van deze inventarisatie kan worden bepaald of er inderdaad sprake is van asbesthoudend materiaal. Indien dit het geval dient een asbestsloop-veiligheidsplan te worden opgesteld. Na goedkeuring hiervan kan het materiaal door een gecertificeerd asbestsloper worden verwijderd.

Tijdens en na de sloop van de Noordhal worden maatregelen getroffen om het resterende gebouw af te sluiten en te beveiligen tegen indringers, waterschade e.d.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl