Ingezonden persbericht

0900 TAXI TAXI krijgt Taxi Innovatieprijs 2005 van Telegraaf Expomedia

HOUTEN, 20051219 -- Op de Fleet- en Taxi Management Beurs in Houten is op 7 december de Taxi Innovatie Prijs 2005 uitgereikt aan 0900 TAXI TAXI. De 2 oprichters ontvingen deze prijs uit handen van juryvoorzitter André Testa (voormalig voorzitter van KNV en oud directeur van het GVB te Amsterdam). Het nieuw landelijk telefoonnummer waarbij iedereen in Nederland nog maar één nummer (0900 8294 8294) hoeft te bellen om een taxi te bestellen, wordt als positieve en waardevolle bijdrage aan het nationaal personenvervoer gezien.


Het idee werd gekozen door de jury vanwege het gemak voor de consument en de laagdrempelige investering voor taxi ondernemingen. Het grote voordeel van dit nummer is dat er nu al landelijke dekking is en dat de consument zowel in grote steden als in kleine plaatsen het nummer kan gebruiken.

Geen plaats- of postcodes intoetsen maar gewoon de plaatsnaam uitspreken levert een taxi op. De jury hoopt dat dit systeem ook een stuk popularisering van de taxi met zich meebrengt.

Innovatieve spraakherkenningtechnologie van Dutchear, een dochteronderneming van TNO in Delft zorgt ervoor dat de beller 7 dagen in de week, 24 uur per dag doorverbonden wordt met het lokale taxibedrijf waar men een taxi zoekt. Heel handig wanneer men even geen nummer bij de hand heeft, bijvoorbeeld wanneer men in een vreemde plaats is of wanneer men vanuit de trein een taxi wil bestellen.

De oprichters van 0900 TAXI TAXI, 2 jonge ondernemers, zijn zeer verheugd met deze prijs. Een betere start op deze beurs was voor hen dan ook ondenkbaar. Vooral ook omdat de concurrentie niet de eerste de beste bedrijven betrof. Het komende jaar zal dan ook alles op alles worden gezet om dit succes uit te bouwen tot een landelijk succes, zowel voor de consument als voor de deelnemende taxibedrijven. Het krijgen van deze prijs is voor hen dan ook een geweldige opsteker.