Gemeente IJsselstein


25 jaar Groene Krant/Groene Gids
dinsdag, 20 december 2005 - 13:50 CET

Op dinsdag 13 december werd het 25-jarig bestaan gevierd van de Groene Krant/Groene Gids, het blad voor senioren in IJsselstein.

De redactie van de Groene Gids In 1980 startte een groep enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Welzijn Ouderen IJsselstein met de productie van de Groene Krant.

In de afgelopen 25 jaar is de Groene Krant uitgegroeid van een bescheiden informatieblad naar een bijna professionele informatievoorziening. De betiteling krant dekte allang de lading niet meer. In 1980 ontvingen 1.700 senioren de krant. Inmiddels ontvangen zon 4.200 senioren vier keer per jaar een gids vol informatie. Reden om per 1 januari 2005 de Groene Krant om te dopen in de Groene Gids.

Karel van der Klip blaast de kaarsjes op de Groene Gids-taart In de Groene Gids worden senioren geïnformeerd over onderwerpen die met name voor hen belangrijk zijn. Ook levert de gids een bijdrage aan opinievorming en heeft het met name een voorlichtende taak. Van dit laatste maakt de gemeente ook nadrukkelijk gebruik en informeert de lezers over gemeentelijke regelingen en voorzieningen.