Gemeente Exaten


Akkoord bereikt over sociaal statuut Leudal

Na een intensief traject van overleg tussen een delegatie van werkgevers en werknemers is een akkoord bereikt over het sociaal statuut voor de nieuwe gemeente Leudal.

Om de overgang van de medewerkers naar de nieuwe gemeentelijke organisatie zorgvuldig te laten verlopen, is het noodzakelijk vooraf een aantal afspraken te maken. Deze afspraken hebben betrekking op de rechtspositie van medewerkers en dan met name op de organisatie van de besluitvorming hieromtrent. Het gaat dan om zaken als de samenstelling van functieboeken, de regeling bij plaatsing van medewerkers op functies en de seniorenregeling. Een concrete afspraak is bijvoorbeeld de organieke baangarantie voor iedereen. Dit betekent dat alle medewerkers die nu werkzaam zijn in Haelen, Hunsel, Heythuysen of Roggel en Neer, de zekerheid hebben terug te kunnen keren in een functie in de nieuwe gemeente.

Dinsdag 20 december 2005 is het sociaal statuut officieel getekend door de vakbonden en de vier betrokken colleges van burgemeester en wethouders in het gemeentehuis van Roggel en Neer.