Gemeente Tilburg

22-12-2005
Definitief Stadsprogramma 2006: extra geld voor onderhoud openbaar gebied

Op 20 december is het definitief Stadsprogramma 2006 vastgesteld. Hierin staan de activiteiten die de gemeente in 2006 gaat uitvoeren om de kwaliteit van de leefomgeving in de afzonderlijke wijken en van de stad in totaal in stand te houden en te verbeteren.

Het gaat daarbij om onderwerpen als onderwijshuisvesting, speelvoorzieningen, verbetering woonomgeving, veiligheid, bedrijventerreinen, onderhoud van de openbare ruimte, woningbouw, verkeer en vervoer en milieu.

In 2006 zijn voor onderhoud van het openbaar gebied extra middelen beschikbaar:

- 2 miljoen voor onderhoud aan wegen en trottoirs;
- 600.000,- voor onderhoud van fietspaden;

- 1 miljoen voor onderhoud aan de Ringbanen.

Met deze extra middelen vindt o.a. onderhoud plaats aan de Ringbaan West (vanaf Burgemeester Mutsaersstraat tot aan de Ringbaan Zuid) en aan de Ringbaan Zuid (vanaf grens met de Ringbaan West tot aan de Hub van Doorneweg en tussen Tatraweg en Broekhovensweg). Ook wordt in 2006 de Berglandweg in zijn geheel aangepakt en wordt 625.000,- ingezet om op diverse locaties in de stad de gevolgen van wortelopdruk op te heffen. Achter het winkelcentrum Paletplein wordt de parkeerplaats opgeknapt.

Tenslotte vindt bij de volgende fietspaden geheel of gedeeltelijk onderhoud plaats: Ringbaan Zuid, Dongensweg, Hub van Doorneweg, Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, Dongensekanaaldijk, Riddershofpad, Mina Krusemanweg, Stokhasseltlaan en Vlashoflaan.

Het is belangrijk om een aantal klachten in de stad snel op te lossen. Met het stadsprogramma wordt daar nu op ingespeeld, aldus Jan Hamming.