Erasmus Universiteit Rotterdam

HOVO Kerstlezing

Op dinsdagmiddag 20 december 2005 verzorgt prof.mr. S.W.C.I.M. Couwenberg in het kader van het Hoger Onderwijs Voor Ouderen de kerstlezing. De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door kamerkoor Via Cantara.

Stond de opening van het HOVO-studiejaar in september 2005 in het teken van botsingen als persoonlijke levensstijl - een microhistorische vertelling van prof.dr. J. van Herwaarden -, bij de kerstlezing wordt nader ingegaan op botsingen als macrohistorisch gebeuren. In het bijzonder komt aan de orde de vraag hoe het komt dat zich in de geschiedenis steeds weer elementen van polarisatie voordoen. En waarom het niet lukt om bronnen van conflict voorgoed te dempen, zodat er op zijn best sprake is van een periodieke afwisseling van strijd en pacificatie. Met andere woorden, de lezing handelt over de kwestie waarom een posthistorisch tijdperk van vrede en gerechtigheid niet in het verschiet ligt, al blijven velen daarvan dromen.

Tevens is er een optreden van het kamerkoor 'Via Cantara' uit Delft. Zij geven een klein concert waarin Ave Maria-composities uit de 15e, 16e en 20e eeuw ten gehore worden gebracht.

HOVO-kerstlezing 20 december 2005, 14.00 uur
Plaats: Woudestein , Erasmus Expo- en Congrescentrum, Oxfordzaal (M1-12).
Toegang 6,50 euro. Inschrijving â tot 15 december - via www.erasmusacademie.nl Kaartverkoop in de zaal niet mogelijk! De kerstlezing is ook toegankelijk voor mensen die op dit moment nog geen HOVO onderwijs volgen.

gewijzigd op 01 dec 2005 12:52