Gemeente Hardenberg

December 2005 - Inloopbijeenkomst nieuw bestemmingsplan industriepark De Krim

Inloopbijeenkomst nieuw bestemmingsplan industriepark De Krim

Vrijdag 16 december 2005

Op dinsdag 20 december vindt een inloopbijeenkomst plaats over het nieuwe bestemmingsplan voor het voormalige fabrieksterrein van de aardappel- en derivatenfabriek AVEBE in De Krim. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan dat de gemeente Hardenberg heeft opgesteld wordt dan gepresenteerd.

Op het voormalige fabrieksterrein is nu nog een opslag- en verpakkingseenheid gevestigd. Het nieuwe bestemmingsplan betreft een actualisatie van het bestemmingsplan De Krim 1995 en een klein gedeelte van het bestemmingsplan Buitengebied Gramsbergen. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de nieuwvestiging van bedrijven in de milieucategorieën 1, 2 en 3 mogelijk.

In het bestemmingsplan is een zogenaamde bufferzone tussen het bedrijfsgebied en de vloeivelden opgenomen. In de bufferzone zijn een biodepot, de opvang van hemelwater, een biologische voorzuivering van hemelwater gesitueerd, evenals enkele toeristische functies zoals een ijsbaan en vogelkijkhut.

De inloopbijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan vindt plaats op dinsdag 20 december 2005 tussen 17.00 en 19.00 uur in het voormalige hoofdkantoor van AVEBE (Fabriekswijk 1, De Krim). Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden het plan inzien, vragen stellen over het plan of een reactie geven op het plan. Er zijn vertegenwoordigers van de gemeente Hardenberg, Industriepark Onder Ons De Krim b.v. en stedenbouwkundig adviesbureau Bugel Hajema uit Assen.

worden gereageerd op het plan.

Daarnaast ligt het voorontwerp-bestemmingsplan vanaf woensdag 21 december 2005 tot en met woensdag 1 februari 2006 ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. Gedurende deze periode kunnen ook nog reacties op het plan worden gegeven.