Gemeente Sluis

avondgedeelte kernbezoek Sluis op 20 December

PERSBERICHT - 15 december 2005

UITGESTELD AVONDGEDEELTE KERNBEZOEK SLUIS OP 20 DECEMBER

Dinsdag 20 december a.s. vindt het uitgestelde avondgedeelte van het kernbezoek aan Sluis plaats. Het college van Burgemeester en Wethouders overlegt eerst met de stadsraad en aansluitend vanaf 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur met de inwoners in MFC De Keure. Alle inwoners van Sluis zijn uitgenodigd om met het college van gedachten te wisselen over de leefbaarheid in de kern.

Uit respect voor ons plotseling overleden gemeenteraadslid de heer Theo Tas was het overleg met de stadsraad en de inwoners van Sluis van maandag 7 november geannuleerd.

Kernenbeleid
Kernbezoeken zijn onderdeel van het kernenbeleid van de gemeente Sluis. Het kernenbeleid is gericht op het behoud en de verbetering van de leefbaarheid in de kernen. Het uitgangspunt is om de plaatselijke bevolking zo veel mogelijk te betrekken bij alle plannen die voor de kernen worden gemaakt. Daarnaast wil het college op de hoogte blijven van wat leeft in de kernen. Een goed contact met de inwoners is dus erg belangrijk.

Het college bezoekt iedere kern éénmaal in de twee jaar. In het jaar waarin er geen kernbezoek is, wordt de dorpsraad op het gemeentehuis uitgenodigd voor overleg.

---

Nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis, Team Voorlichting, tel. 0117 - 457 123


w