FNV Horecabond: werkonderbreking horecabedrijven op NS-station

Fnv horecabond

Dinsdagmiddag 20 december 2005 werkonderbreking bij horeca-locaties op NS-stations FNV Horecabond roept voor eerst in geschiedenis op tot werkonderbreking

De FNV Horecabond, de grootste vakbond in de horeca, recreatie en catering met 25.000 leden, roept het personeel werkzaam bij stationsrestauraties en horecaformules op NS-stations die onderdeel uitmaken van het SERVEX-concern, op het werk te onderbreken op dinsdagmiddag 20 december a.s. Deze werkonderbreking vindt plaats omdat de directie van SERVEX, ondanks herhaaldelijk aandringen van de FNV Horecabond, niet met de bond om tafel wil om een bedrijfsCAO af te sluiten voor het SERVEX-personeel. De directie van SERVEX heeft er voor gekozen om enkel en alleen met de Ondernemingsraad te spreken over aanvullende afspraken op de bestaande CAO ondanks dat uit een enquete blijkt dat een groot deel van het personeel liever wil dat de FNV Horecabond deze onderhandelingen voert. De bond heeft de directie op 24 november jl. een ultimatum gesteld om voor 12 december jl. aan de onderhandelingstafel uitgenodigd te worden. Aangezien de directie hier geen gehoor aan heeft gegeven voelt de Horecabond zich tot deze werkonderbreking genoodzaakt.

SERVEX exploiteert op de NS-stations de volgende formules: Automaat, Kiosk, Smullers, BurgerKing, Pizzahut, Swirl.s, Shakie.s, C.est du pain, Cafe T espresso, Restaurant en Cafe en La Gare.

De bond ziet zich genoodzaakt tot het organiseren van een werkonderbreking omdat de directie van SERVEX ondanks de uitdrukkelijke wens van het eigen personeel willens en wetens vast wil houden aan de huidige horeca CAO, die op een achternamiddag tussen Koninklijk Horeca Nederland (werkgevers) en de Unie (bond met slechts enkele honderden leden in de horeca) is overeengekomen. De FNV Horecabond heeft deze CAO niet ondertekend, omdat zij vindt dat deze onfatsoenlijk is en minachting richting het personeel uitstraalt. Werknemers kunnen er namelijk op ruim 25 punten sterk op achteruit gaan.

Werkonderbreking dinsdagmiddag 20 december 2005: verzamelpunt Utrecht CS De werknemers van SERVEX werkzaam in de winkels en restaurants op de NS-stations in het gehele land zijn opgeroepen dinsdagmiddag 20 december a.s. hun werk te onderbreken. Men wordt uitgenodigd om naar Utrecht Centraal te komen, zich tussen 16.00 en 17.00 uur bij de FNV Horecabond in te schrijven, waarna men gezamenlijk om 17.00 uur in de stationshal van Utrecht Centraal bij de huidige slechte arbeidsvoorwaarden stil blijft staan. Dit alles onder muzikale begeleiding van een trommelband.

---


Noot voor de redactie (