Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 20-12-2005 9:30:28

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag op diverse wegen in de West-Veluwe Vallei snelheidscontroles uitgevoerd. Op de Rijksweg N224 in Ede is de snelheid van 3.780 passanten gecontroleerd. 88 Bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/h. In Ederveen is op de Renswoudseweg zowel met de lasergun als de radar de snelheid van 2.250 passerende voertuigen gemeten. Zeventien bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/h.

71 van de 3.140 gecontroleerde bestuurders op de Rijksweg N224 in Ederveen hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/h. Op de Barneveldsestraat (N802) in Scherpenzeel is zowel met de lasergun als de radar de snelheid van 60 passerende voertuigen gecontroleerd. Achttien bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h. Ook zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

In Nijkerkerveen is op de Nieuwe Kerkstraat tussen 7.30 en 10.30 uur de snelheid van 100 passanten met de lasergun gemeten. Twee bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/h. Deze controle is in het kader van het project Subjectieve onveiligheid gehouden. Ook werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echte,r met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties op plaatsen waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421