Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 20-12-2005 0M Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onderzoek dode vrouw afgerond

MIJDRECHT De politie heeft het onderzoek naar de dood van de 48-jarige vrouw uit Vinkeveen afgerond. Hieruit blijkt dat de vrouw niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Op vrijdagmorgen 25 november rond 08.00 uur trof een wandelaar in het park aan de Dr. J.van der Haarlaan het dode lichaam aan van een vrouw en waarschuwde de politie. Het bleek te gaan om een 48-jarige vrouw uit Vinkeveen die de avond ervoor vanuit de wijk Twistvlied in Mijdrecht was weggefietst op weg naar Vinkeveen. Op de plaats waar zij lag heeft de politie een uitgebreid (sporen)onderzoek ingesteld. Het onderzoek werd bemoeilijkt door zware regenval en stormachtige wind waardoor ook het onderzoek langer duurde.

Uit de sectie, die zaterdag 26 november was uitgevoerd op het stoffelijk overschot bleek dat de Vinkeveense aan onderkoeling was overleden. De omstandigheden waaronder de vrouw was aangetroffen waren voor de politie aanleiding om een aanvullend onderzoek te doen. Een van die omstandigheden was het feit dat persoonlijke spullen van de vrouw verspreid lagen over de plek waar zij was gevonden.

De conclusie dat de 48-jarige vrouw uit Vinkeveen niet door een misdrijf om het leven is gekomen is gebaseerd op de uitkomsten van het technisch, sporen- en buurtonderzoek. Hieruit bleek onder andere dat er geen persoonlijke spullen werden vermist en dat zij een bovenmatig hoog percentage alcohol in haar lichaam had.

Met name de combinatie van de lage buitentemperatuur en het alcoholgebruik is de vrouw vermoedelijk fataal geworden.

Mishandeling; getuigen gezocht

MAARSSEN - Maandagmiddag 19 december werd een 17-jarige jongen omstreeks 15.50 uur op de Fazantenkamp slachtoffer van een mishandeling.

De jongen fietste vanaf Vleuten richting Maarssen en bij een fietstunneltje op de kruising, kwamen twee jongens hem tegemoet lopen. De jongens passeerden elkaar en keken uitdagend naar de 17-jarige jongen. Daarna liepen ze terug naar de jongen, trokken hem van de fiets en sloegen hem in elkaar. Ze staken hem ook nog met een scherp voorwerp. Op een zeker moment kon de jongen de politie bellen en op vrijwel hetzelfde ogenblik kwam er een fietser aanrijden, waardoor het tweetal vermoedelijk de benen nam richting Duivenkamp. De politie trof de jongens niet meer aan en is naar hen op zoek. Over de aanleiding van de mishandeling is nog niks bekend.

Signalementen

Verdachte 1: blanke jongen van ongeveer 18 jaar oud en 1.80 meter lang, smal postuur, ingevallen wangen, sproeten en een spitse kin. Hij droeg een zwarte jas, zwart Nike petje, capuchon en zwarte sjaal.

Verdachte 2: blanke jongen van ongeveer 19 jaar oud, langer dan 1.80 meter lang, vrij breed postuur en zwart haar. Hij droeg een zegelring om zijn rechterhand en een zwart /witte leren jas, motorjack-achtig.

Weet u wie de jongens zijn of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via 0900-8844.