Stad Utrecht, 10.15 uur

Ùtrecht, 20-12-2005 0M Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden omdat zij een winkeldiefstal hadden gepleegd.

Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat zag de beveiliging dat twee meisjes zich verdacht gedroegen. De meisjes hadden een lekker luchtje voor de kerst uitgezocht en wilden zonder af te rekenen de winkel verlaten. De beveiliging greep in en hield de meisjes - beiden 14 jaar oud en afkomstig uit Loosdrecht aan.

De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de dames voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een Haltstraf.

Man gestoken na verkeersruzie

UTRECHT In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 december vond op de Einsteindreef een steekincident plaats waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding dat een man neergestoken was op de Einsteindreef. Ter plaatse trof de politie een 30-jarige man uit Utrecht aan. Hij verklaarde zojuist door een onbekende man neergestoken te zijn. Hij stond voor het verkeerslicht achter een bestelbusje te wachten toen plotseling de bestuurder van de bestelbus 26 jaar uit Utrecht uitstapte en naar het slachtoffer kwam lopen. De 26-jarige Utrechter was boos omdat hij vond dat het slachtoffer hem had afgesneden.

Uiteindelijk ontstond een worsteling tussen de twee mannen waarbij de 26-jarige verdachte met - vermoedelijk een mes instak op het 30-jarige slachtoffer. Het slachtoffer werd met steekwonden in de nek overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van de ruzie.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 52-jarige man uit Utrecht kreeg omstreeks 23.15 uur op de Nansenlaan een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 555 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 december heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een winkel aan de Mariastraat. Ter plaatse zagen agenten een man lopen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De 40-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Bij de winkel bleek een ruit ingegooid en een aantal jassen te zijn ontvreemd. Bij de Utrechter trof de politie de gestolen jassen aan. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.