Politie Hollands Midden

Datum: 20 December 2005

Noordwijkerhout Aanhouding wegens gestolen goederen Agenten hebben op maandag 19 december, omstreeks 17.05 uur, twee mannen aangehouden. Tijdens een controle werden de mannen staande gehouden op de Dorpsstraat. Agenten vroegen naar het rijbewijs en identiteitspapieren die zij niet konden tonen. Voor het achterhalen van de juiste identiteit werden zij overgebracht naar het bureau. Achter in de auto werden spullen gevonden waarbij ook een geprepareerde tas te vinden was. De spullen bleken van diefstal afkomstig. De mannen, een 23-jarige Noordwijkerhouter en een 26-jarige man uit Warsava (P), zijn op het bureau verhoord. Daar bleek de Pool ook een valse naam opgegeven te hebben. De Noordwijkerhouter gaf aan de aangetroffen spullen gestolen te hebben. De spullen zijn weer terug gebracht naar de eigenaren. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Hillegom Aanhouding na inbraak in bedrijf Agenten hebben twee mannen aangehouden van 19 jaar, uit Hillegom en Den Dolder. De twee worden ervan verdacht op vrijdag 2 december gepoogd in te hebben gebroken in een bedrijf aan de Olympiaweg. Omstreeks 01.45 uur merkte een omwonende dat er ingebroken werd bij het bedrijf en zag twee mannen wegrijden op een bromfiets. Hij belde 1-1-2 waarop agenten toesnelden. Aanrijdend zagen agenten een bromfiets met twee mannen wegrijden, zonder licht aan en zonder helm op. De agenten besloten hen te volgen waarna er een achtervolging ontstond. De mannen wisten uiteindelijk de agenten te ontlopen, echter was het verzekeringsplaatje van de bromfietser wel genoteerd. Nader onderzoek wees in de richting van de verdachten. De mannen zijn in verzekering gesteld en zullen gehoord worden over de inbraak.

Sassenheim Fietser onder invloed op de Rijksweg A44

De politie heeft dinsdagochtend 20 december in de vroege ochtend een 20-jarige man uit Warmond fietsend aangetroffen op de afrit van de Rijksweg A44 ter hoogte van Sassenheim. Bovendien voerde de bestuurder daarbij geen fietsverlichting en was hij onder invloed van alcohol. Ondanks dat de fietser lopend zijn weg moest vervolgen werd hij even later wederom fietsend gezien. Een blaastest gaf een resultaat aan van 720 ug/l. Tegen de fietser wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Steekpartij na inbraak De politie kreeg op maandag 19 december, omstreeks 16.30 uur, de melding dat er een gewonde was gevallen op de Zuster Meiboomstraat. Een 35-jarige Leidenaar had bij een flatwoning op de Zuster Meiboomstraat twee inbrekers aangetroffen. Op het moment dat hij bij de deur staat komen de inbrekers naar buiten en ontstaat er een worsteling waarbij gestoken wordt. Een omwonende komt op het geluid af en ziet de inbrekers wegrennen en de Leidenaar gewond op de grond liggen. Hij belt 1-1-2. Op basis van het afgegeven signalement worden er in de nabije omgeving vier mannen aangehouden. Twee mannen worden dezelfde avond weer in vrijheid gesteld. De andere twee mannen, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Leidenaar, zijn in verzekering gesteld gedurende het onderzoek. De 35-jarige Leidenaar is overgebracht naar het LUMC, hij is een aantal keer in de hartstreek gestoken, maar is buitenlevensgevaar. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen die eerder die dag of rond het tijdstip van de steekpartij iets verdachts hebben gezien worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 waar gevraagd kan worden naar de recherche van Leiden.

Alphen aan den Rijn Ruiten vernield bij nieuwe politiebureau

De politie heeft maandagavond, 19 december, drie Alphenaren van 14 en 15 (2) jaar aangehouden wegens het vernielen van tweeëndertig plastic ruiten bij het politiebureau in aanbouw aan de President Kennedylaan. Een getuige zag dat de jongens de ruiten vernielden en belde de politie. De jongens werden aangehouden op de Nieuwe Sloot. De drie zullen worden doorgestuurd naar bureau Halt.

Zoeterwoude Aanhouding na alcoholcontrole De politie heeft een 39-jarige automobilist uit Boskoop aangehouden nadat hij op de Broekweg door agenten gecontroleerd werd op het rijden onder invloed. De man blies op straat een F indicatie wat betekent dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Vervolgens is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man op het ademanalyseapparaat een uitslag van 590 ug/l, 370 ug/l boven de wettelijk toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Verkeersongeval

Maandag 19 december, omstreeks 17.45 uur, vond op de kruising Vredebest/ Kleiwegplein een aanrijding plaats tussen een fietsster en een automobilist. De fietsster, een 16-jarige Goudse, reed over de Vredebest en stak bij het 'oranje' verkeerslicht de kruising over in de richting van de Kleiwegbrug. De Goudse zag daarbij een 28-jarige jarige automobilist uit haar woonplaats over het hoofd. Deze reed over de Spoorstraat in de richting van de Kattensingel. Op het Kleiwegplein ter hoogte van de oversteekplaats vond de aanrijding plaats. De Goudse kwam ten val en liep diverse schrammen op en een bult op het hoofd.

Krimpen aan de Lek Eenzijdig verkeersongeval

Maandag 19 december, omstreeks 22.55 uur, vond op de C.G. Roosweg een éénzijdig verkeersongeval plaats. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval is gebeurd. Een 26-jarige automobilist uit Lekkerkerk reed ter hoogte van Ouderkerk vermoedelijk tegen de middengeleider waarna hij een lantaarnpaal uit de grond reed en vervolgens over de kop sloeg. De bestuurder werd met hoofdletsel en diverse kneuzingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Omdat het niet duidelijk was of de bestuurder alleen in de auto zat heeft een politiehelikopter ter plaatse met een warmtecamera gekeken of er mogelijk nog een slachtoffer was.

Tijdens het regelen van het verkeer rond het ongeluk hielden agenten een 32-jarige man uit Lekkerkerk aan. De man was gestopt voor de afzetting en wilde naar de plaats van het ongeluk toelopen. Agenten verboden hem dat, maar daar wilde hij niet aan verdoen. De agenten roken een alcohollucht en zagen dat de man onstabiel ter been was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar weigerde hij de ademtest te doen en gedroeg hij zich recalcitrant. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voordat hij weer in vrijheid werd gesteld.

Nieuwerbrug Verkeersongeval

Maandag 19 december, even voor 22.30 uur, vond op de kruising Hoge Rijndijk/ Graaf Florisweg/ Korte Waarder een aanrijding plaats tussen een 18-jarige scooterrijder uit Nieuwerbrug en een 19-jarige automobilist uit Bodegraven. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in. De scooterrijder liep enkele schaafwonden op.

Schoonhoven Winkeldief aangehouden

De politie heeft maandag 19 december, rond 20.00 uur, een 55-jarige man uit Lopik aangehouden nadat hij enkele producten uit een supermarkt had gestolen. De man rende de zaak aan de Cellebroedersstraat uit toen hij werd betrapt door medewerkers. Twee medewerkers zijn de man achterna gerend en zagen dat hij achter de supermarkt in het water in de bosschages ging zitten. De twee hielden de man in het zicht en wachtten de komst af van de politie. Bij aankomst van de politie was de man echter verdwenen. Wel werden er diverse producten, zoals een soeplepel, enkele pakketjes chocolade celebrations en een fles wijn. De politie heeft het natte spoor gevolgd naar de Lopikersingel waar de man lopend met zijn schoenen in de hand werd aangetroffen.

Waddinxveen Bedrijfsinbraak

Dinsdag 20 december, omstreeks 04.30 uur, is ingebroken in een drogisterij een het Groensvoorde. Bij het bedrijf bleek dat men een glazendeur had ingegooid om naar binnen te kunnen. In de winkel werd een ravage aangetroffen. De inbrekers zijn er vandoor gegaan met diverse flesjes parfums en after shaves. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --