Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 20-12-2005

Aanrijding met letsel
ASSEN Maandagmiddag raakte een 26-jarige autobestuurster uit Assen gewond bij een aanrijding. De vrouw die over de Julianastraat reed en de Rolderstraat op reed, verleende geen voorrang aan een van links komende 41-jarige automobilist uit Assen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de vrouw met nekklachten door de brandweer uit haar auto bevrijd moest worden. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen. (05-209888)

Politie houdt inbreker aan
GEESBRUG Een 31-jarige inwoner van Geesbrug is maandagmiddag aangehouden als verdachte van een op 2 december gepleegde woninginbraak in Geesbrug. De man kon na onderzoek aangehouden worden en werd in verzekering gesteld. Hij bekende in een periode van ongeveer anderhalf jaar meerdere keren in dezelfde woning van vrienden te hebben ingebroken. De buit bestond steeds uit kleding die gedeeltelijk bij de verdachte thuis werd aangetroffen. De niet aangetroffen kledingstukken werden door hem weggegooid. De verdachte werd na verhoor een dagvaarding uitgereikt en mag zich voor de rechter verantwoorden voor zijn daden. Hij is in vrijheid gesteld. (05-206093)

Bedrijfsinbraken
EMMEN Tussen zondag- en maandagavond werd er ingebroken in een wasserette aan de Oosterbracht. Door een raam te verwijderen kon men binnen komen. De buit bestond uit geld en wasmunten. (05-209938)

EMMEN Aan de Nautilusstraat werd vannacht ingebroken in een bedrijf. Door een raam te verbreken werd de toegang verschaft. De buit bestond uit een tft-beeldscherm. (05-209953)

COEVORDEN Vannacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Einsteinweg. Een toegangsdeur werd geforceerd waarna een deur van een kantoor vernield werd. Een onbekend geldbedrag werd weggenomen. (05-209956)

En toen werd het koud ..
DALEN Een 20-jarige inwoner van Oosthuizen zal zich zijn verblijf op een vakantiepark in Dalen blijven herinneren. De man vond het nodig om in het zwembadgedeelte een brandblusser leeg te spuiten. Toen personeel de identiteit van de man vast wilden stellen en hem de rekening van 23 euro presenteerden, wilde hij hieraan niet meewerken. In zwembroek werd de man aan de gearriveerde politie overgedragen. Kennelijk geen zin in een ritje in zwembroek op de achterbank van de dienstauto koos de ondertussen verkleumde verdachte eieren voor zijn geld en werd er betaald. (05-209875)

Politie houdt verdachten van huiselijk geweld aan ELP Een 45-jarige inwoner van Elp is maandagavond aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Zijn 42-jarige echtgenote had na een melding van mishandeling de hulp van de politie ingeroepen. De man werd ingesloten. (05-209926)

ZUIDLAREN Een 51-jarige vrouw uit Zuidlaren werd maandagavond aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Ze werd ingesloten. De vrouw wordt ervan verdacht haar 55-jarige echtgenoot te hebben mishandeld. (05-209921)

ASSEN Vannacht werd een 63-jarige Assenaar aangehouden terzake mishandeling van zijn 65-jarige echtgenote. De man wenste niet mee te werken aan zijn aanhouding waarna pepperspray gebruikt moest worden. Hij werd ingesloten. (05-209955)

Politie bekeurd voor aantreffen vuurwerk

MEPPEL Een 23-jarige inwoner van Noord-Scharwoude werd vannacht bekeurd voor het in bezit hebben van 62,5 kilo vuurwerk. De man werd als bestuurder van een personenauto rijdend aangetroffen op de Hoogeveenseweg. Tijdens controle bleek dat hij op de achterbank 5 dozen uit Hamburg afkomstige Chinese rollen had liggen. Hij verklaarde dit voor eigen gebruik te hebben. Het vuurwerk werd inbeslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt. (05-209960)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdag 21 december 12.00 uur. Tel. 06-52528707. Ramona Venema neemt daarna de voorlichting over. Tel. 06-52528533