Advocatenteam EORG stelt staat aansprakelijk voor TBS Dossiers

E.o.r.g.

Amsterdam - 20051220 De commissie TBS en samenleving van de Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden Nederland (EORG Nederland) is verbolgen over het feit dat bij de FPI Veldzicht dossiers zijn verdwenen en bij een krant terecht zijn gekomen.

De EORG heeft inmiddels schriftelijk de inrichting en het ministerie van justitie om opheldering gevraagd. 'Dat bij politie dossiers op straat komen liggen is al erg, maar TBS dossiers is vele malen erger', aldus het bestuur van de EORG Nederland. Speciaal worden TBS zittingen achter gesloten deuren gehouden in het kader van de privacy, maar dossiers liggen in de inrichting kennelijk voor het oprapen, zo schijft de EORG in de brief aan de directie van Veldzicht.

Binnen het advocatenteam van de EORG zijn advocaten van de TBS clienten waarvan diens dossier aan de krant is verzonden het is niet ondenkbaar dat wij de staat aansprakelijk stellen voor de schade die de TBS patient hiervan gaat ondervinden, aldus de coordinator van het advocatenteam.

Voor vragen over dit persbericht kunt u bellen met de woordvoerder van de EORG Nederland (Pieter Vleeming) Tel. 06-23931227