Politie Gelderland-Midden

Ede - voetganger aangereden en gewond

Publicatiedatum: 20-12-2005 11:12:57

Een 46-jarige Edese voetganger is maandagavond op de Veenderweg in zijn woonplaats aangereden en gewond geraakt. Het slachtoffer liep een hoofdwond op toen hij nabij de rotonde aan de Veenderweg en de Proosdijerveldweg de rijbaan overstak. Op dat moment kwam er een auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Ede, die de voetganger kennelijk over het hoofd zag. De Edenaar belandde op de motorkap van de auto en viel, waarbij het de verwonding opliep. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - vluchtende winkeldief door getuige opgepakt
Publicatiedatum: 20-12-2005 11:12:18

Een 22-jarige Wageninger die verdacht wordt van winkeldiefstal is maandagmiddag aangehouden. De man kon door een getuige in de kraag worden gevat en aan de politie overgedragen. De Wageninger zou bij een zaak aan de Schuijlensteeg speelgoed hebben meegenomen zonder af te rekenen. Bij het verlaten van de zaak ging het alarm af waarna de Wageninger het op een lopen zette. Een toevallig passerende getuige probeerde de man met zijn fiets klem te rijden maar dat lukte maar gedeeltelijk. Vervolgens rende de getuige achter de Wageninger aan en wist hem alsnog te achterhalen. De Wageninger wordt beschouwd als een zogenoemde veelpleger en is in verzekering gesteld. De buit is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - fietser op snelweg beboet

Publicatiedatum: 20-12-2005 11:11:45

Een 58-jarige fietser uit Voorthuizen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie van de snelweg gehaald terwijl hij over de vluchtstrook van de A1 onder Terschuur fietste. Agenten waren door diverse passanten gewaarschuwd nadat ze de fietser hadden zien spookrijden over de vluchtstrook. De man had tegenover de agenten verklaard zich niet bewust te zijn van de overtreding. Nadat hij een bekeuring had ontvangen is hij door de agenten van de weg gehaald en de goede kant op geloodst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---