Politie Zuid-Holland-Zuid

20/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 20-12-2005 0M Persberichten District I

MES BIJ ZICH
DORDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 19 december een 47-jarige man uit Breda aangehouden op de openbare weg op de Kerkeplaat. De man wilde op bezoek gaan in de gevangenis. Personeel hield hem tegen omdat hij een mes bij zich. De politie werd ingeschakeld. De man deed afstand van het mes en betaalde een transactie van 115 euro. Daarna is hij heengezonden.

POSTZEGELVERZAMELING GESTOLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Uit een bedrijf aan de Veersedijk is op maandagmiddag 19 december tussen 14.00 en 19.30 uur een postzegelverzameling ter waarde van ongeveer 125.000 euro gestolen. De deur werd geforceerd waarna de zegels werden weggenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
Tijdens de diefstal waren er vermoedelijk nog mensen van andere bedrijven aan het werk in het pand. De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord tussen eerdergenoemde tijdstippen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

VERDACHT VAN MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagmiddag 19 december een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op de kruising Havikweg/Laan van Nederhoven. De jongen wordt verdacht van mishandeling van een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht. De twee kennen elkaar van school. Op de Havikweg fietsten beiden. De 15-jarige stapte van zijn fiets en af en ging naar de 14-jarige. Na een discussie over uitspraken op school trok de 15-jarige het slachtoffer op de grond en sloeg hem een paar keer. De 14-jarige heeft een pijnlijk gezicht en een bult op zijn hoofd. De 15-jarige werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HELING
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 19 december een 18-jarige Dordtenaar aangehouden op de Singel. De politie trof de man met een vriend aan in de Krispijnsetunnel. Het tweetal werd verzocht hun weg te vervolgen. Daarbij zagen de agenten dat de 18-jarige weg fietste op een nieuwe damesfiets. Het slot viel op; het was andersom bevestigd. Daarop werd de 18-jarige staande gehouden. De tweewieler bleek na controle op 19 november j.l. op de Sint Jorisweg te zijn gestolen. De 18-jarige bekende op het bureau de fiets te hebben gestolen. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De rechtmatige eigenaar van de fiets wordt in kennis gesteld.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 19 december een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Borneostraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van een twee mannen van 19 en 20 jaar uit Dordt. In de Borneostraat was een opstootje tussen jongeren. Een bewoonster (60) liep naar buiten en zei daar wat van. Daarop ontstond een woordenwisseling. De 39-jarige verdachte de zoon van de bewoonster hoorde dit en liep ook naar buiten. Hij gaf de 20-jarige een kopstoot en de 19-jarige kreeg klappen en schoppen. Beiden hebben aangifte van mishandeling gedaan en laten zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.