1e persbericht van dinsdag 20 december 2005

Berichten uit de regio

Eindhoven, 20-12-2005

Eindhoven: Politie houdt man aan na bedreiging

Maandag om 18.05 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij vorige week vrijdag zijn 71-jarige moeder heeft bedreigd. Hij zou haar in haar woning in Tongelre de keel dicht hebben geknepen. Hij dreigde haar te doden. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Lage Mierde: Automobilist komt om bij verkeersongeval

Een 37-jarige automobilist uit Bladel is maandagavond rond 17.30 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Neterselsedijk. Hij reed met zijn auto in de richting van Netersel en raakte voorbij de kruising met de Heideweg van de weg, raakte een boom en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. De man was vermoedelijk op slag dood.

Hoogeloon: Motorrijdster gewond bij slepen

Maandagavond om 23.05 uur is op het Broekeneind een 26-jarige vrouw uit Veldhoven gewond geraakt nadat ze met haar motor viel. Haar motor was met een touw aan de auto van haar 30-jarige vriend vastgemaakt omdat de motor defect was. Zo liet zij zich voortslepen. Bij de kruising met de Heuvelseweg zag zij een auto naderen uit de zijstraat en ze kneep plotseling in de remmen. De motorrijdster kwam ten val. Zij is met een hersenschudding ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Bergeijk: Inbraak in woning

Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Van Beverwijkstraat. Er is een ruit vernield en uit de woning verdwenen geld en sieraden. Hoeveel is niet bekend.

Someren: Veel bekeuringen bij verlichtingscontrole

Bij controles op de Kerkendijk, Postelstraat en Ter Hofstadlaan heeft de politie dinsdagmorgen 21 bekeuringen uitgeschreven aan (brom)fietsers waarvan de verlichting niet in orde was. De politie controleert op verlichting omdat fietsers zonder verlichting slecht te zien zijn voor andere verkeersdeelnemers. Door de slechte verlichting kunnen ernstige verkeersongevallen gebeuren.