Ingezonden persbericht


Steeds minder mkb-bedrijven besteden financiële administratie uit

Onderzoek Mamut: gebruiksvriendelijker softwarepakketten voor financiën verkleinen noodzaak uitbesteding

Schiphol-Rijk, 20 december 2005 - Uit onderzoek van softwareleverancier Mamut onder circa honderd mkb-ondernemingen blijkt, dat het aantal kleine en middelgrote bedrijven dat hun financiële administratie uitbesteedt, sterk is gedaald. De reden hiervoor is de bredere beschikbaarheid van softwarepakketten voor financiën en het feit dat deze pakketten steeds goedkoper en gebruiksvriendelijker worden.

De financiële administratie in eigen hand houden biedt voor mkb-ondernemingen verregaande voordelen. Zo besparen bedrijven kosten op uitbesteding en profiteren ze van diepgaand inzicht in de financiële cijfers en de stand van zaken. Daarnaast kunnen mkb'ers snel schakelen als de omzet eventueel terugloopt, wat de basis biedt voor een zelf ontwikkelde continuïteitsstrategie.

"Mkb-bedrijven die zelf hun financiële administratie voeren, moeten beschikken over softwarepakketten die zijn afgestemd op mkb-specifieke behoeften, zoals het snel en overzichtelijk opvragen van de ingevoerde financiële gegevens", zegt Dave Kroder, Country Manager van Mamut. "Steeds meer leveranciers, waaronder Mamut, ontwikkelen en leveren dergelijke pakketten. Daar komt bij dat de prijs van financiële software terugloopt, waardoor deze oplossingen binnen handbereik komen van elke organisatie, ongeacht de omvang of budgetten."

Mamut Enterprise is specifiek ontwikkeld voor het mkb. Het is een compleet administratiepakket voor ondernemingen, met financieel beheer, contacten- en voorraadbeheer, e-commerce et cetera. Mamut Enterprise houdt alle benodigde informatie bij op de gebieden boekhouding, contacten- en verkoopbeheer, inkoop/logistiek en website/e-commerce. De rapporten geven de bijgewerkte informatie die nodig is om de juiste beslissingen te nemen.

###

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende leverancier van ERP-, CRM- en internetoplossingen voor middelgrote en kleinere ondernemingen in Noord-Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen aan tegen de beste prijs-prestatieverhouding met geïntegreerde oplossingen voor de boekhouding, verkoopondersteuning, relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, werknemers, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 100.000 gebruikers vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en zijn producten is beschikbaar op www.mamut.nl.