Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

20 december 2005

Zutphen - Bromfietser valt tegen geparkeerde auto

Een 31-jarige bromfietser uit Warnsveld raakte maandagavond (19/12) rond 18.20 uur gewond nadat hij met zijn bromfiets gevallen was. De man reed over de Warnsveldse-weg komende uit Warnsveld. Door het vochtige wegdek kwam de man ten val. Hij is met zijn bromfiets doorgegleden en tegen een geparkeerde auto gebotst. De man werd onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Eerbeek - Inbraak in woning

In een woning aan de Jan Mankesstraat werd maandag (19/12) ingebroken. Men is vermoedelijk via een openstaand slaapkamerraam binnengekomen. Weggenomen werden meerdere goederen, waaronder paspoorten. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Zutphen - Diefstal bij sportvereniging

Uit een gereedschaphok bij een sportvereniging aan de Waarden werden afgelopen weekend (17/12-19/12) verschillende gereedschappen gestolen. Weggenomen werden onder andere een klopboormachine, accuboormachine, een doosje boortjes, ringsteeksleutels, een waterpomptang, verfstrippers en een emmer met pluggen. Men kon het hok binnen komen doordat er raam openstond. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Auto's vernield

Aan de Stokebrand werden tussen zondag (18/12) 17.00 uur en maandagochtend (19/12) in elk geval twee auto's bekrast. Bij beide auto's werd een diepe kras op de motorkap aangetroffen. Mogelijk zijn er nog meer gedupeerden, die geen aangifte hebben gedaan. De politie adviseert altijd aangifte te doen. Dit kan op het moment dat u het beste uitkomt via internet op www.politie.nl

Brummen - Jongens steken keukenrol in brand

Agenten hebben maandagavond (19/12) rond 20.20 uur vier jongens van 13 en 14 jaar oud uit Brummen betrapt terwijl ze een keukenrol in brand staken. Dit gebeurde op de Goeman Borgesiusstraat. De jongeren hadden vervolgens de brandende keukenrol in een boom gehangen. Het is nog niet bekend of de jongens een bekeuring krijgen of worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject.

Zutphen - Lastige man op het station

Agenten hebben maandagmiddag (19/12) omstreeks 16.05 uur een 30-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man gedroeg zich op het station in Zutphen agressief naar enkele conducteurs en was vervolgens onder een trein gaan zitten. Op het moment dat de politie arriveerde hielden de conducteurs de man in bedwang. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De spoorweg-politie neemt de zaak over.

Twello - Boete voor afsteken vuurwerk

De politie heeft maandagavond (19/12) rond 20.50 uur een 20-jarige inwoner uit Twello aangehouden. Tijdens surveillance in de buurt van de Jachtlustweg hoorden agenten een harde knal. Zij gingen direct op onderzoek uit en zagen nog net twee personen wegrennen en een woning binnengaan. Bij navraag gaf de 20-jarige direct toe twee nitraatbommen afgestoken te hebben. Verder gaf hij toe nog meer nitraatbommen te hebben. Het vuurwerk, 14 stuks, werd in beslag genomen en de 20-jarige kreeg een boete voor het afsteken van het vuurwerk.

Twello - Openbare dronkenschap

Agenten hebben maandagavond (19/12) een 53-jarige man uit Twello aangehouden. Bij de politie kwam rond 22.50 uur een melding dat de man zwalkend rondliep op de HW Iordensweg. De agenten troffen de man aan en hebben hem aangehouden. De man werd met een proces verbaal, wegens openbare dronkenschap, op zak thuisgebracht.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --