Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 december 2005

Fietsster gewond bij aanrijding

Automobilist rijdt bij achteruitrijden fietsster aan

Haaksbergen

Op maandag 19 december vindt om 19.30 uur een aanrijding plaats tussen een fietsster en een auto op de kruising Blankenburgerstraat/Mr Eenhuisstraat/Blankenburg in Haaksbergen. De fietsster, een 43 jarige vrouw uit Haaksbergen, raakt daarbij gewond. Zij wordt naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Toedracht: een 21 jarige man uit Haaksbergen rijdt met zijn auto vanaf de Blankenbrugerstraat genoemde kruising op en reed rechtdoor de Mr Eenhuisstraat in. De 21 jarige realiseert zich dan dat hij niet rechtdoor moet, maar op de kruising rechts af had moeten slaan. De automobilist rijdt achterwaarts de kruising weer op en ziet daarbij de achter hem rijdende fietsster over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 05-160530)

Aanhouding wegens diefstal

Man betrapt op diefstal uit woning

Enschede

Op maandag 19 december wordt omstreeks 15.00 uur een man betrapt bij het stelen van een DVD-speler met geluidsboxen uit een woning aan de Kuipersdijk in Enschede. De woning wordt onderverhuurd aan meerdere kamerbewoners. Een 41 jarige Enschedeër is daar bij een van de bewoners op bezoek. Als deze bewoner hem even alleen laat, ziet de 41 jarige kans om een DVD-speler met boxen uit de kamer van een andere bewoner, een 35 jarige man, weg te nemen. De 35 jarige ontdekt de diefstal bij thuiskomst, kort daarna en gaat op onderzoek uit. Hij treft de verdachte en de DVD-speler met boxen in de kamer van de medebewoner aan. De inmiddels gewaarschuwde politie houdt de verdachte daarop aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 05-160395)

Inbreker overlopen

Inbreker bedreigt getuige met mes en weet te ontkomen

Enschede

Op dinsdag 20 december wordt omstreeks 04.00 uur een inbraak ontdekt bij een pand aan de Walstraat in Enschede. Een getuige ziet bij toeval een man staan bij het pand. De getuige vertrouwt het niet en waarschuwt een kennis om te vragen of het pand ook wordt bewoond. Vervolgens ziet de getuige hoe de man het pand verlaat met goederen in zijn handen. De getuige probeert de man tegen te houden maar wordt dan met een mes bedreigd, waarop hij de man los laat. De inbreker gaat er op een fiets vandoor. Later blijkt dat er in het pand is ingebroken en er twee computers zijn gestolen. (bps: 05-160609 )

Verkeersongeval met letsel

Vrouw met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis

Goor

Op maandag 19 december omstreeks 18.50 uur vindt een aanrijding plaats op het Prinses Julianaplein in Goor. Een 57 jarige man uit Goor rijdt met zijn auto op de Iependijk. Ter hoogte van de kruising Iependijk/Prinses Julianaplein/Deldensestraat slaat de man linksaf. Hij rijdt het Prinses Julianaplein op, maar ziet een auto die stilstaat voor het rode verkeerslicht over het hoofd. De 57 jarige rijdt deze auto aan de achterzijde aan. De bestuurster van de aangereden auto, een 41 jarige vrouw uit Goor, wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-160522)

Veroorzaker verkeersongeval rijdt door

Man rijdt lossende vrachtwagenchauffeur aan en gaat er vandoor; chauffeur raakt gewond

Enschede

Op maandag 19 december omstreeks 12.10 uur wordt een 38 jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Amsterdam op de Ripperdastraat in Enschede door een auto aangereden. De man is spullen aan het lossen en wordt plotseling van achteren door een auto geraakt. De bestuurder van de auto, een 35 jarige man uit Enschede, wil met zijn auto rechtsaf de Ripperdastraat oprijden en ziet daarbij de vrachtwagenchauffeur over het hoofd. Hij probeert te remmen maar kan een aanrijding niet meer voorkomen. De Enschedeër denkt dat het letsel van de chauffeur wel meevalt en rijdt in zijn auto weg. Politiemensen treffen de auto even later aan op de Drentestraat. De 35 jarige verdachte wordt aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. De vrachtwagenchauffeur wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-160233)

Hennepkwekerij

Politie neemt 366 planten in beslag

Enschede

Op maandag 19 december omstreeks 10.40 uur treft de politie een hennepkwekerij aan in een woning aan de Berkstraat in Enschede. In totaal worden 366 planten in beslag genomen en vernietigd. Tegen de bewoner, een jarige Enschedeër, wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-160140)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --