Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - Nijmegenaren betrapt bij bedrijfsinbraak
Publicatiedatum: 20-12-2005 13:18:17

Twee Nijmegenaren van 20 en 33 jaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag door de Elster politie aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak. Omstreeks twee uur 's nachts ontdekte een beveiligingsmedewerker dat er kennelijk werd ingebroken bij een pand aan de Industrieweg Oost en alarmeerde de politie. Bij aankomst van de agenten vertelde de beveiliger dat hij iemand bij het pand had zien wegrennen. Ook werd er een onbeheerde auto aangetroffen. De agenten stelden daarop een onderzoek in rondom het pand. Kort daarop hadden de daders kans gezien er met de onbeheerde auto vandoor te gaan. Met enkele politiewagens werd vervolgens de omgeving afgezocht, waarna de wagen op de Grote Laak werd aangetroffen. Met behulp van een politiehond konden de twee Nijmegenaren even later worden opgespoord en aangehouden. De twee zijn ingesloten en zitten nog vast. In het bedrijf bleek later schade te zijn ontstaan door de inbraak. Of er ook iets ontvreemd was is nog niet bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - man mishandeld na verkeersruzie,getuigen gezocht
Publicatiedatum: 20-12-2005 13:16:20

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersruzie waarbij een 50-jarige man uit Gendt uiteindelijk is mishandeld. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond maar deed wel aangifte. Volgens het slachtoffer was er maandagavond onenigheid ontstaan tussen twee automobilisten op het knooppunt Ressen, nabij Bemmel. Toen de Gendtenaar daar voorbij reed zou hij door één van de twee achterna gereden zijn bij zijn woning. Vervolgens zou de Gendtenaar door de automobilist zijn geslagen. Ook zou er tegen zijn auto zijn getrapt waardoor schade ontstond. De verkeersruzie zou aanvankelijk zijn ontstaan tussen de bestuurder van vermoedelijk een donkerkleurige Volkswagen en een auto, gelijkend op een Mercedes. De bestuurder van de laatste auto zou de Gendtenaar uiteindelijk hebben mishandeld. Het incident speelde zich af omstreeks tien uur op de uitvoegstrook van de A325 naar de A15 richting Bemmel. De politie is nu op zoek naar getuigen van deze verkeersruzie en eventueel de bestuurder van de Volkswagen. Zij die meer informatie hebben over het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - jongen (16) opgepakt na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 20-12-2005 13:14:48

De Duivense politie heeft maandagavond een zestienjarige jongen opgepakt na een melding van huiselijk geweld. De jongen wordt verdacht van onder meer vernieling. Omstreeks half zeven werd bij de politie gemeld dat er in de ouderlijke woning van de jongen zou worden gevochten. Daar aangekomen hoorden agenten dat de jongen na een ruzie met zijn stiefvader zou hebben gevochten. Ook zou er een ruit vernield zijn door de jongen. De Duivenaar werd daarop aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Door de stiefvader van de jongen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - hennepkwekerij opgerold

Publicatiedatum: 20-12-2005 13:14:12

De Bemmelse politie heeft maandagmiddag in een woning een hennepkwekerij opgerold. De politie was de kwekerij na een anonieme tip op het spoor gekomen. In de woning werd niemand aangetroffen. Wel zagen de agenten dat een slaapkamer was ingericht als hennepkwekerij. Planten werden echter niet meer aangetroffen. De kwekerij werd afgebroken en de spullen in beslaggenomen. De goederen werden daarna vernietigd. Door het energiebedrijf werd geen illegale stroomafname geconstateerd. De bewoner van het pand, een 41-jarige Bemmelnaar, kwam even later thuis en werd aangehouden. Na het afleggen van een verklaring mocht de Bemmelnaar naar huis. Tegen de man is wel proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden