Politie Midden- en West Brabant


TILBURG, 20 december 2005

Vrouw ernstig gewond na poging beroving

TILBURG Een 70-jarige vrouw uit Tilburg raakte gisteren op klaarlichte dag (14.15 uur) ernstig gewond bij een poging tot beroving op de Conservatoriumlaan. Hierbij liep de vrouw een gecompliceerde armbreuk aan haar linker bovenarm (op drie plaatsen gebroken) op. Verder liep de vrouw schaafwonden op aan handen en knieën. De politie heeft gisteren van de vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en neemt deze ergerlijke berovinghoog op.

De Tilburgse vrouw kwam gistermiddag vanaf het Winkelcentrum Westermarkt en gaat zij op weg naar huis. Op de Conservatoriumlaan krijgt de vrouw van een nog onbekende straatrover een harde stomp in de rug waardoor ze voorover valt. Zij komt met haar lichaam op haar tas terecht. Deze tas droeg het slachtoffer in haar linkerhand. In haar tas had de vrouw alleen maar een breiwerkje zitten. De nog onbekende straatrover eist de tas, waarop de vrouw ligt. Hij pakt de vrouw bij de armen vast en probeert haar van de tas af te trekken. Dit lukt echter niet waarop de straatrover de benen neemt.

Bij de aangifte verklaart de vrouw dat zij, liggend op de grond, mensen voorbij ziet lopen, fietsen en in autos ziet passeren. Niemand van de passanten stak een helpende hand naar de vrouw uit.

In verband met deze ergerlijke straatroof gaat de politie vandaag een passantenonderzoek houden. Gelet ook op de verklaring van de beroofde vrouw moeten er mensen getuigen geweest zijn van dit voorval. De politie verzoekt of getuigen zich willen melden bij het politieteam Tilburg West. Dit team is bereikbaar via het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP): 0900 88 44.

Auteur: Carel Bouman