Ingezonden persbericht


Persbericht

Ruim 300 nieuwe klanten voor ZyLAB in 2005; onderneming maakt naam als leverancier van Information Access Solutions

Nieuwe klanten, nationale awards en erkenning door analisten onderstrepen ZyLAB's sterke positie als leverancier van deel- en volledige oplossingen voor commerciële en overheidsorganisaties

Amsterdam, 20 december 2005 - - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, maakt bekend dat de onderneming in 2005 haar sales- en marketing visie met succes heeft kunnen uitvoeren. ZyLAB heeft zich gevestigd als toonaangevende leverancier van oplossingen waarmee organisaties papieren, e-mail en elektronische informatie kunnen archiveren, vinden en delen. Met 312 nieuwe klanten wereldwijd binnen de overheid en grote commerciële organisaties die de ZyIMAGE-oplossing hebben geïmplementeerd is 2005 een belangrijk jaar voor ZyLAB. Om de groei mogelijk te maken heeft ZyLAB het hoofdkantoor in Noord-Amerika verhuisd naar een groter kantoor in Vienna, Virginia.

ZyLAB ontving gedurende het afgelopen jaar verschillende onderscheidingen en erkenning door een onafhankelijke industrieanalist. Verder heeft de onderneming haar technologie verder verbeterd, waardoor de ZyIMAGE software steeds breder inzetbaar is geworden voor het beheer van papieren documenten, e-mail en alle andere elektronische bestandsformaten. Hierdoor kan ZyIMAGE nu gepositioneerd worden binnen de branche voor Information Access Solutions. Ook zijn nieuwe partnerships aangegaan met ondernemingen als Aspen Systems, IBM, Ingeniux en Microsoft.

ZyLAB levert Information Access Solutions tegen prijzen vanaf ¤ 5.000,- en biedt een modulaire benadering. Hierdoor kunnen organisaties een bedrijfsbrede oplossing implementeren waar zij zich prettig bij voelen. Vanuit de benadering 'one size does not fit all' werkt ZyLAB met organisaties overal ter wereld om oplossingen te realiseren die passen bij hun specifieke technologische eisen en budget. Voorbeelden van organisaties die ZyIMAGE gebruiken zijn: T for Telecom, Jeugdzorg Amsterdam, Rabobank, KAS Bank en Politie Regio Rotterdam-Rijnmond.

Gedurende 2005 is de sterke marktpositie van ZyLAB bevestigd door onafhankelijke industriële analisten zoals IDC en Gartner. ZyLAB werd in het 'challenger quadrant' gepositioneerd in Gartner's Magic Quadrant for Information Access Technology, 2005 (Whit Andres, Rita E. Knox, October 14, 2005).

De brede erkenning van ZyLAB in 2005 blijkt onder andere uit de volgende onderscheidingen:
* KM World '100 companies that matter in Knowlegde Management' - jaarlijkse lijst met organisaties die een rol spelen in de creatie en evolutie van de markt voor kennismanagement door consistente innovatie van technologieën, producten en diensten.
* KM World 'Trend setting product' voor 2005 - een vakjury evalueerde ruim 200 leveranciers op hun producten. In totaal werden ruim 1.200 producten meegenomen in de lijst voor meest trendsettende product op de markt. De uiteindelijke keuze is gebaseerd op bruikbaarheid, flexibiliteit, adoptieniveau en total cost of ownership. Verder lag de nadruk op de toekomstvisie van de leverancier en op de productcollectie in plaats van één nieuw product of grote update.
* KM World 'KM Promise Award'- ter erkenning van ZyLAB's innovatieve technologische oplossingen waarmee klanten kennismanagement 'best practices' kunnen integreren in hun eigen bedrijfsprocessen. Ruim 135 organisaties streden mee om deze award.
* Washington Business Journal Top 25 Small Companies - ZyLAB is voor het tweede jaar op rij erkend als een van de snelst groeiende kleine ondernemingen in de regio Washington D.C., op basis van jaarlijkse omzetstijging.
* Deloitte Technology Fast 50 - ZyLAB is de afgelopen twee jaar erkend als een van de 50 finalisten van Deloitte's Technology Fast 50.

"2005 was een uitstekend jaar voor onze onderneming", aldus, Dr. Johannes Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Bij het selecteren van een leverancier van Information Access Solutions houden organisaties rekening met de bestaande klanten van de leverancier, de technologische plannen en visie en de waardering door onafhankelijke experts. We scoren erg hoog op deze punten en blijven organisaties voorzien van oplossingen die passen bij hun technologische en budgettaire eisen. We kijken uit naar 2006. We hebben een aantal spannende technologische verbeteringen gepland die onze marktpositie verder zullen verbeteren."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete Information Access Solutions voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com


---

Voor redactionele informatie: ref.: PB1605
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com